Repnik priložnost v zadnjem trenutku izkoristil za rezultat kariere, točke tudi Dovžanu

V Antholzu so se biatlonci pomerili v novem formatu individualne tekme. V zgodovino, kot prvi zmagovalec skrajšane posamične tekme se je vpisal najboljši vseh časov, Norvežan Johannes Thingnes Boe, dan pa si bo zagotovo zapomnil tudi mladi Matic Repnik, ki je prvič v karieri osvojil točke svetovnega pokala. Najboljši Slovenec je bil sicer Miha Dovžan.

Matic Repnik je bil celo malce jezen zaradi enega zgrešenega strela. Foto: NordicFocus

Le nekaj trenutkov pred začetkom tekme je slovenski tabor sporočil, da prihaja do menjave na startni listi. Zaradi bolečin v hrbtu se je nastopu odpovedal Jakov Fak, ki ga bolečine ovirajo predvsem pri streljanju. Njegovo startno številko je prevzel Matic Repnik, ki je sicer z ekipo v Italijo odpotoval zgolj za trening. Mladi biatlonec, ki je nastopil na svoji drugi tekmi med elito, je priložnost zagrabil z obema rokama. Na štirih strelskih postankih je zgrešil zgolj en strel. Enega na drugem postanku, prvem stoje. To v novem formatu tekmovanja pomeni 45 sekund pribitka. Ostalih 19 strelov je zadel, na progi pa je dal vse od sebe. Na visoki nadmorski višini je uspel priti do 38. mesta in s tem uspeha kariere in prvih točk za svetovni pokal. Od reprezentančnih kolegov je bil boljše le Miha Dovžan, ki stopnjuje svojo formo. Dovžan je zgrešil tri strele (0,1,0,2), vse stoje, a je hitro tekel. Z dvema minutama pribitka in 15 sekundami, je na koncu zaostal +4:02 in zasedel 31. mesto. Slabši dan sta imela Toni Vidmar in Lovro Planko, ki sta zasedla 63. (Planko) in 76. mesto.

Kot prvi zmagovalec novega tekmovanja se je brez zgrešenega strela zapisal legendarni Johannes Thingnes Boe, ki je za minuto in 36 sekund prehitel svojega brata Tarjeija, ki je zgrešil dvakrat. Popoln norveški dan je preprečil Nemec Johannes Kühn na tretjem mestu.

V Anterselvi bo jutri na sporedu skrajšana posamična tekma za ženske.

Izjavi po tekmi (mp3)

Matic Repnik: “Danes je bilo zelo naporno, saj sem zjutraj že naredil trening, nato pa zvedel, da Jakov ne bo nastopil. Moj izplen je nad pričakovanji, vsekakor nisem pričakoval tako visoke uvrstitve, čeprav mi je škoda strela v stoje, saj bi bila lahko uvrstitev še boljša. Sem zelo zadovoljen, glede nato, da je danes to moja druga tekma v svetovnem pokalu.”

Miha Dovžan: “Škoda, ker je zelo dobro kazalo. Na koncu sem spet z zadnjimi streli zapravil dobro uvrstitev. Kot kaže letos še ni prišel pravi čas, da bi bil res visoko, upam da bo to na svetovnem prvenstvu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3