Rok Marguč v Winterbergu do rezultata sezone

V Winterbergu poteka zaključek svetovnega pokala v alpskem deskanju, saj so tekme v nemškem Berchtesgadnu naslednji konec tedna odpovedane. Na zadnjem posameznem slalomu sezone se je s četrtim mestom izkazal Rok Marguč, v izločilnih bojih tudi Žan Košir.

Rok Marguč je bil nepremagljiv do polfinala. Foto: Miha Matavž/FIS

Slovenska štiričlanska ekipa je bila v opoldanskih kvalifikacijah polovično uspešna. Zanesljivo sta se v popoldanski del tekmovanja v Nemčiji prebila Rok Marguč in Žan Košir, ki sta dosegla 13. in 15. čas kvalifikacij. Velika osmoljenka je bila Gloria Kotnik, ki je tekmovanje zaključila na nehvaležnem 17. mestu. Tim Mastnak je bil tokrat 22.

Organizatorjem je kljub pomanjkanju snega uspelo pripraviti dve enakovredni progi. Rok Marguč se je v osmini finala pomeril v prvem moškem paru pomeril s Fabianom Obmannom iz Avstrije in ga je prehitel z minimalno prednostjo stotinke. Žan Košir je tekmoval z drugim iz kvalifikacij, Američanom Codyjem Wintersom, ki je Slovenca premagal za šest stotink in Košir je končal na 15. mestu. Marguč, ki je letos v finalu tekmoval le na Rogli, je odličen dan potrdil proti Poljaku Oskaju Kwiatkowskemu, ki ga je premagal z izjemnim spodnjim delom proge in se je prebil v polfinale. Slovenski as nato v polfinalu ni bil kos Korejcu Sangho Leeju, v malem finalu pa je bil od njega žal boljši za vsega 9 stotink Maurizio Bormolini iz Italije. Zmagal je Lee, ki je bil v finalu boljši Andreasa Prommeggerja. V ženski konkurenci je bila preko celega dneva daleč najboljša Čehinja Ester Ledecka.

Jutri bo v Winterbergu na sporedu še ekipni paralelni slalom, za Slovenijo pa bosta tekmovala Gloria Kotnik in Žan Košir, saj rahlo načeti Rok Marguč ne želi tvegati poškodbe.

Zvočna izjava (mp3):

Rok Marguč: “Z današnjim dnem sem zelo zadovoljen. Na prvi kvalifikacijski vožnji sem imel malce težav z mehko progo, nato druga odlična. Vse vožnje so bile nato zelo dobre, morda le v polfinalu slabša. Z vsemi ostalimi sem zelo zadovoljen, kot tudi z rezultatom. Nemčija mi je kot kaže zelo pri srcu, sploh te zadnje tekme sezone. Tukaj zelo rad tekmujem in zelo uživam.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES