Rok Tršan z odličnim streljanjem do prvih točk v sezoni, dober nastop tudi za Miho Dovžana

Na moški individualni tekmi v Östersundu sta do točk prišla Rok Tršan in Miha Dovžan.

Rok Tršan je prikazal najboljši nastop sezone. Foto: Gepa

V Östersundu na Švedskem so se na individualni tekmi pomerili še moški. Najboljšo predstavo sezone je prikazal Rok Tršan, ki so mu tovrstna tekmovanja pisana na kožo. Slovenski biatlonec je še enkrat več pokazal, da je izjemen strelec. Zadel je prvih 19 strelov na tekmi, žal pa napravil klasično biatlonsko napako in zgrešil prav zadnji strel na tekmi. Prejel je minuto pribitka, vseeno pa je ob uspešnem tekaškem nastopu prišel do 31. mesta in prvih točk v sezoni. Le tri mesta za njim je zaključil Miha Dovžan, ki je bil prav tako brez napake do zadnjega strelskega nastopa in v igri za vrhunski rezultat. Dovžanu sta se žal na drugem postanku stoje pripetili dve napaki in pribitek dveh minut. Vseeno je s 34. mestom osvojil nekaj novih točk svetovnega pokala. Toni Vidmar je imel več težav na strelišču. S kar šestimi minutami pribitka je končal na 72. mestu. Alex Cisar zaradi slabe počutja ni startal.

Odsotnost bratov Boe je najbolje izkoristil Benedikt Doll iz Nemčije, ki je z brezhibnim streljanjem in odličnim tekom za več kot minuto prehitel Italijana Tommasa Giacomela. Tretji je bil Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen. Oba sta zgrešila enkrat.

Izjavi po tekmi (mp3):

Rok Tršan: “Danes en dober nastop na strelišču. Na koncu žal tisti zadnji strel. Malce prehitro sem ga oddal in je bil zato zgrešen. Na progi sem ves čas tekel udoben tempo, kot sva se pred tekmo dogovorila s trenerjem. V zadnjem krogu sem dal vse od sebe. Današnji rezultat je bolj pomemben za ekipo, ker lovimo 10. mesto v pokalu narodov. S tem bodo imeli tekmovalci v naslednji sezoni možnost nastopa s petimi tekmovalci. To je naš glavni cilj do konca. 

Miha Dovžan: “Danes je bil dober rezultat do zadnjega streljanja, tam pa je šlo vse na glavo. Že pred nastopom sem nekako čutil, da ne bo šlo in nato dva zgrešena, kar je preveč za te razmere. Res se je obetal lep rezultat, a ga nisem izkoristil, kot že nekajkrat lansko sezono in je ponovno treba čakati na nove priložnosti.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3