Še en odličen nastop Faka v Oberhofu

Jakov Fak je zasledovalno tekmo v Oberhofu končal na visokem 18. mestu. Zadel je kar 19 od 20 strelov. Miha Dovžan 52.

Jakov Fak se je vseeno boril na zahtevni progi. Foto: NordicFocus

V Oberhofu so se tekmovalci znova soočili s težkimi pogoji na progi, razmere pa so bile zelo ugodne za streljanje. To so prikazali vsi najboljši biatlonci, med njimi tudi Jakov Fak.  Fak, ki je tekmo začel iz petega mesta, je imel nekaj več težav na progi. Kljub temu, da je moral v le en kazenski krog, je nekaj mest žal izgubil, vseeno pa tekmo zaključil na visokem 18. mestu. Dobro je priložnost izkoristil Miha Dovžan, ki je napredoval za tri mesta in je bil 52. Po enkrat je moral v kazenski krog na prvem, drugem in zadnjem postanku.

V Oberhofu so znova prevladovali Norvežani, saj so zasedli prvih pet mest. Do zmage pa je prišel Endre Stroemsheim, ki je za dve sekundi prehitel Sturlo Holma Laegreida, tretji je bil Johannes Dale-Skjevdal.

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Strelsko skoraj popoln nastop, v teku pa sem bil danes slab. Tak dan tudi pride. Žal nisem mogel slediti vsem okoli mene.

Miha Dovžan: “Danes je bilo ponovno zelo težko, a vseeno lažje kot včeraj.  Proga je bila veliko bolj enakovredna za vse tekmovalce. Na strelišču so bile idealne razmere. Žal sem zgrešil strel na prvem postanku, kar pomeni, da ostaneš sam. Kasneje nobena nula ne prinese toliko, kot napaka na prvem strelišču vzame. Upam, da bo šlo naprej bolje.

Ricco Groß: “Danes dobro streljanje. Zelo vesel sem, da je Jaka zadel 19 strelov. Miha je imel danes bolj trening za jutri. Jaka se počuti dobro, v teh razmerah smo samo imeli nekaj težav z materialom, kar moramo sprejeti.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3