Robert Hrgota določil pet skakalcev za začetek sezone v Ruki

Pred začetkom tekem FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih se je na novinarski konferenci predstavila slovenska moška reprezentanca v smučarskih skokih. Svoje cilje za novo sezono so nam razkrili skupaj s strokovnim vodstvom. Ob tej priložnosti je Smučarska zveza Slovenije podpisala sponzorsko pogodbo s Telekomom Slovenije, ki z novo sezono vstopa kot sponzor celotne smučarske družine. 

Slovenska reprezentanca v družbi Boštjana Škufce Zaverška © SloSki

Borut Meh, predsednik zbora in odbora

Pa smo dočakali začetek nove sezone in tudi podpis pogodbe s Telekomom. Pri SZS smo se potrudili, da zagotovimo dobre pogoje našim skakalcem in verjamem, da bodo to uresničili tudi z dobrimi rezultati. Hvala Telekomu Slovenije in veliko sreče naši ekipi v letošnji sezoni.

Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije

V Telekomu Slovenije smo tradicionalni podporniki slovenskih športnikov, s podpisom pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije pa v tem olimpijskem ciklu, katerega vrhunec bodo zimske olimpijske igre v Cortini d’Ampezzo, prevzemamo krovno pokroviteljstvo zveze. V okviru sponzorstva bomo del sredstev neposredno namenili mladim športnikom, in sicer na podlagi njihove aktivacije v digitalnem okolju. Športniki nas navdihujete in navdušujete, z vami delimo skupne vrednote, predvsem pa to, da se nikoli ne predamo in da želimo vedno še boljše. Zato s ponosom vstopamo v naše skupno sodelovanje.

Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije

V čast in ponos nam je, da smo podpisali pogodbo s Telekomom Slovenije. Tokrat Telekom pokriva celotno SZS, vse panoge in s tem postaja eden največjih partnerjev naše velike družine. V zadnji sezoni so bili predvsem skakalci naša gonilna sila, verjamem pa, da bo novo sodelovanje s Telekomom obrodilo sadove na športnem in poslovnem področju. Hvala za zaupanje in verjamem, da bomo to realizirali s športnimi rezultati in pojavnostjo na zmagovalnem odru.

Podpis pogodbe med Telekomom Slovenije in SZS © SloSki

Robert Hrgota, glavni trener 

Poletni rezultati niso bili najboljši. Smo pa po dolgi, čustveni sezoni imeli malo več časa, ki so si ga fantje vzeli zase. Smo pa zdaj tam, kjer si želimo biti. Veselimo se odhoda na sever, da se sezona začne. Imamo tri vrhunce. Novoletno turnejo, svetovno prvenstvo v poletih in seveda Planica. Povsod si želimo biti med najboljšimi. Vedno si postavimo visoko letvico, tega se vedno veselim. Kompaktna sezona, veselim se vrhuncev. V Ruko bodo odpotovali Domen Prevc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Timi Zajc in Žiga Jelar. 

Letos je kvota manjša, kar je težje, saj moraš dati več tekmovalcev na stran. Verjamem pa, da bo že v naslednji periodi na voljo šesta kvota za Slovenijo.

Anže Lanišek

Vsaka tekma posebaj bo vrhunec zase. Potrebno bo biti na visokem nivoju celo sezono. Veliko sem moral narediti sam pri sebi, da sem se postavil sem, kjer sem zdaj. Brez podpore zagotovo ne bi šlo. Veselim se že nove zime. Določene težave so bile s prilagoditvijo novim pravilom. Če spremeniš malenkost, se zagotovo pozna, a smo na tem, da gremo lahko mirno v zimo.

Timi Zajc

Na vsaki tekmi si želim biti čim boljši, dobro je, če greš z vsake tekme nasmejan in zadovoljen. V vsakem primeru je potrebno sezono izpeljati na visokem nivoju.

Peter Prevc

Vedno bi bilo lahko še kaj bolje. Smo kjer smo in s tem se vsak dan soočaš. Trenutno pa sem kar zelo zadovoljen z nivojem skakanja kjer sem. V športu je tako, da ko se ena tekma zaključi, jo premlevaš še kakšen dan, nato pa se osredotočiš na nove tekme.

Žiga Jelar

Zdaj sem zdrav, zdravje pa je navečje bogastvo. Ni bilo težav poleti, priprave so potekale super. Upam, da bom na tekmah užival in se nasmejan vračal s tekem. Najbolj se zdaj veselim začetka sezone.

Domen Prevc

Na stare lovorike se ni dobro zanašati. Letos gremo s svežo glavo, z napotki s treningov. Zdi se mi, da sem zdaj prišel do pravih skokov in to rdečo nit bo potrebno držati do tekem, da se nam bo tam izšlo kot želimo. Pri merjenju je bilo pri meni zelo malo sprememb. Zagozd pa tako ali tako ne uporabljam,

Žak Mogel

Manjše malenkosti so v A ekipi drugačne. Vsi se dobro razumemo tako s tekmovalci kot s trenerji in mislim, da vse funkcionira zelo dobro.

Deli novico