Skakalci pripravljeni na zaključek sezone

Pred turnejo surovega zraka so člani slovenske moške reprezentance v smučarskih skokih v prostorih zlatega sponzorja Geoplin d.o.o. povzeli vtise preteklih uspehov in predstavili cilje do začetka največjega slovenskega športnega praznika, ki bo v Planici od 21. – 24. marca 2024. 

Novinarska konferenca na Geoplinu, foto: SloSki

Matija Bitenc, glavni direktor družbe Geoplin

V čast nam je, da družba Geoplin že več kot deset let kot sponzor podpira smučarske skoke, ki so del slovenske tradicije in folklore. Vedno znova nas razveseljujete in pokažete, kako se je treba boriti za slovenske barve, za svoj uspeh in uspeh ekipe. Vztrajno, odločno, s prepričanjem, da lahko premikate meje mogočega. To so vrednote, ki jih zlahka prenesemo v katerikoli del življenja, tudi v gospodarstvo. Zato hvala, da nam dajete vzor.

Borut Meh, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Rad bi se zahvalil Geoplinu. Brez sponzorjev nam zagotovo ne bi uspelo graditi te uspešne piramide in tudi izjemno uspešno nastopati v svetovnem pokalu. Letošnja sezona je rezultatsko že zelo uspešna, upam, da na zadnjih preizkušnjah dodamo še nekaj. Verjamem, da bo tekmovalcem in tekmovalkam to uspelo.

Robert Hrgota, glavni trener skakalne reprezentance

Anže od prvega skoka po poškodbi naprej deluje zelo v redu, ni se opazilo, da bi bilo toliko premora. Vzeli smo si čas, Anže je lepo, počasi stopnjevaj treninge. Dobil je zeleno luč. Tudi fizično deluje zelo dobro, ni več pomislekov, da ne bi tekmoval.

Lažje je potovati, če ti gre. Bolj bi trpeli, če rezultatov ne bi bilo. Na rezultate, na navdih, zdrži tudi glava lažje. Toliko bolj rad tekmuješ, s tem zagonom gremo tudi naprej. Nekateri fantje so se zdaj spočili, Peter in Lovro sta na krilih zadnjih rezultatov. S prazno glavo in spočiti gremo lahko na Norveško. 

Peter Prevc

2015/16 so po treh drugih  mestih prišli dobri rezultati, upajmo, da bo tudi tokrat tako. Ne poznam točnega razloga za trenutne skoke, dajem pa si manj bremena kot v sezonah prej, hkrati pa nimam več veliko možnosti, za vrhunske rezultate. Drži pa, da si ne bom premislil, po sezoni po konec moje kariere.

Anže Lanišek

Če ne bi bil 100%, me ne bi bilo tukaj. Če grem, grem na polno. Rezultatsko neobremenjen, sem spočit, stavim na svežino.

Domen Prevc

Ni vseeno kje skačeš, kakšne skakalnice so v lepšem spominu. Dejstvo pa je, da moraš biti povsod zbran. Tudi v Lahtiju je bilo nekaj lepih skokov. Morda sem izsiljeval kakšen rezultat, a potrebno je biti osredotočen na glavne naloge, ki ti jih daje glavni trener in nato gre.

Timi Zajc

Naredil sem dva treninga, ostalo sem bil doma. Najbolj me od nadaljevanja veseli Planica in njena zabava. Na Norveškem bomo videli koliko mi je koristilo, da sem se spočil. Načeloma bom brez večjih težav zdržal tekme pred Vikersundom in nato tam upam, da bo šlo, kot si želim.

Lovro Kos

Utrujenosti se ne čuti. Bolj morda psihično kot fizično. Težke naloge na RAW AIRu nimam, rad bi presegel lanski dosežek, ko sem osvojil kakšnih 14 točk. Mislim, da bo šlo.

Žak Mogel

Čakata me še dva vikenda celinskega pokala, moram prikazati čim boljše skoke in v njih uživati, nato pa še finale sezone v Planici.

Deli novico