Skakalci v tem tednu prvič na skakalnice

Sezona 2024/25 se je za naše najboljše smučarske skakalce začela v začetku maja s prvimi treningi, zdaj pa so že tik pred tem, da se prvič po planiškem finalu minule sezone znova podajo na skakalnice. Sprva v Planici, nato pa v Kranju. Glavni trener Robert Hrgota bo prvič deloval brez pomočnika Gašperja Vodana, ki ga je zamenjal Miran Zupančič, reprezentanca pa vstopa tudi v dobo po Petru Prevcu.

Robert Hrgota, Domen Prevc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Žak Mogel, Timi Zajc in Lovro Kos, foto: SloSki

Robert Hrgota, glavni trener

Pred začetkom sezone smo gledali koliko bo kaj sprememb, a na srečo jih veliko ni bilo, tako da smo letos bolj štartali bolj umirjeno. Te stvari, ki smo jih lani delali drugače, jih lahko tokrat nadgradimo in popravimo. Zato imamo možnost štartati bolje. Dodali smo nekaj stvari, ki so lani manjkale, bistvenih stvari pa ne. Pozorni bomo glede določenih osnov, saj je to tisto, kar ti največ da. Letos smo se odločili, da gremo že pred sezono v vetrovnik, da preizkusimo nekaj stvari, nato pa bomo šli še jeseni, a o tem se bomo podrobneje pogovarjali takrat.

Anže Lanišek

Načrt po poškodbi je bil tak, da mirno štartam v novo sezono, da sem brez črva v glavi čez poletje, ali je vse v redu ali ni. Tako da se zdaj s tem res ne obremenjujem več. Všeč mi je bilo v vetrovniku, kjer si dolgo v zraku, to je precej drugače, kot pa med samim skokom. Kolena nič ne čutim, tudi pri vsakodnevnih aktivnosti, karkoli delam, je dobro, tako da je to super podatek.

Timi Zajc

Zelo sem vesel, da znova treniramo in da se zopet dogaja. Zdaj je malo težje, a ko bomo šlo na skakalnico, bomo delali znova tisto, kar imamo radi. Konec poletja bomo videli kakšno bo počutje, kakšne bodo težave in nato bomo s trenerjem znova naredili načrt. Fizično sem pripravljen zelo dobro, počutim se zelo dobro. Bomo videli, če bo to prineslo kaj plusa na skakalnici.

Domen Prevc

Letos sem dal poudarek na novi opremi, čim več bi rad testiral poleti, da jeseni že vem, kaj izbrati. Da pridemo pripravljeni na prve tekme tako fizično kot psihično. Želim, da nas ne bo zmotila vsaka malenkost, ki te potem vrže iz tira. Delal sem na vseh malenkostih, na koncu se to kar nabere.

Lovro Kos

Zdaj smo v napornem delu sezone, potem pa prihaja uživanje, ko se vrnemo na skakalnico. Prvi mesec se vleče, ko večinoma delamo na kondiciji, seveda si temu primerno tudi utrujen, a to potem hitro pozabiš. Malo se pozna, da ni Petra, a tudi to se bomo navadili.

Žiga Jelar

Moram reči, da sem kar pogrešal začetek treningov. Prav dober občutek je, ko telo obremenjuješ na maksimalne sposobnosti. Imam velik zagon za naprej. Na skakalnici bo prišlo do izraza, da popravim stvari, s katerimi sem imel lani največ težav. Poznalo pa se bo tudi to, da ni evropskih iger, da se nam zato ne bo mudilo z iskanjem tekmovalnih nastavitev.

Žak Mogel

Zelo se veselim nove sezone. V minuli sem pokazal dobro osnovo za naprej, zato grem zelo optimistično naprej. Moj cilj je, da sem čim bolj ustaljen v svetovnem pokalu in da potem čim večkrat napadem čim višja mesta.

Deli novico