Skakalke konec tedna po prve točke v Lillehammer

Pred začetkom tekem FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih se je na novinarski konferenci predstavila slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih. Svoje cilje za novo sezono so nam reprezentantke razkrile skupaj s strokovnim vodstvom. 

Slovenska ekipa za uvod sezone © BoBo

Borut Meh, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in NK

Kot predsedniku mi je res v čast, da imamo takšno žensko ekipo, ki je osvojila pokal narodov. Prepričan sem, da bo tudi v prihajajoči sezoni moč ponoviti takšne dosežke.

Zoran Zupančič, glavni trener

Za nami je mirno poletje, tako da gremo lahko mirno tudi v zimo. Jutri nas čaka v Kranju zadnji trening pred četrtkovim odhodom v Lillehammer, kjer bodo nastopile Katra Komar, Nika Prevc, Nika Križnar, Ema Klinec, Taja Bodlaj in Ajda Košnjek.

Novembra smo imeli čas, da smo vzdrževali nek ritem in se s tem pripravljali na sam začetek svetovnega pokala. Nekaj treninga nam je izostalo zaradi vremenskih razmer. Se mi pa zdi, da smo vseeno konstantno, lepo trenirali. Zaradi prepovedi fluora smo do samega konca morali čakati s testiranjem zimske opreme. To smo počeli danes in bomo jutri. Na snegu, razen na ledeni smučini, še nismo bili, tako da gremo v nov boj precej neposredno.

Nika Križnar

Ne počutim se kot osrednja favoritinja za sezono. Priprave so bile na poletje drugačne, tja prideš bolj svež po počitku. Zdaj pa smo že v polnem zagonu za samo zimsko sezono. Pritisk, ker si bil na samem vrhu poleti je, a na to se ne smem preveč ozirati, zaupati moram svojim občutkom. Zadnji treningi so bili mešani, želim pa si še kaj dodati ob začetku nove sezone.

Ema Klinec

Že na telesu čutiš, da se sezona bliža, ko se novembra začne hladiti. Je nekaj posebnega, ko se bližajo zadnji dnevi pred sezono. Celotna sezona je nek cilj, izziv. Lani sem na koncu sezone res lepo napredovala, gledano na celotno lansko sezono pa je bila kar konstantna. Ne želim pa si zdaj delati nekega bremena, najbolj pomembno je, da ostanem zdrava in zadovoljna, potem bodo prišli tudi rezultati.

Nika Prevc

Na treningih je res šlo kar dobro, a ne upam obljubiti kaj preveč. Obljubim le, da se bom potrudila po najboljših močeh.

Katra Komar

Poletje je bilo zame kar dobro. Potrudila se bom tudi pozimi, kot vedno, se pa še vedno veliko učim od Nike in Eme.

Ajda Košnjek

Najprej se bom osredotočila na prve tekme, potem pa bomo videli. Novembra je bilo nekaj napredka na treningu, bilo je kar v redu. Malo še manjka, upam, da bom najboljša prav na Ljubne. 

Taja Bodlaj

Prepustila se bom sezoni, kar bo, bo. Poleti dva meseca nisem trenirala, tako da si ne dajem prevelikih ciljev,

Deli novico