Skakalke že pridno vadijo pod vodstvom Jurija Tepeša

S pripravami na novo sezono so že začele naše najboljše smučarske skakalke, ki bodo letos delovale pod taktirko novega glavnega trenerja, Jurija Tepeša, njegovega pomočnika Andraža Pograjca, kondicijskega trenerja Jana Jamnika in fizioterapevta ter serviserija Gabra Arha, ki ostaja del strokovne ekipe še iz prejšnjih let.

Od leve proti desni stojijo Nika Križnar, Taja Bodlaj, Gaber Arh, Andraž Pograjc, Jan Jamnik in Jurij Tepeš. Od desne proti levi čepijo Nika Prevc, Katra Komar, Ema Klinec in Ajda Košnjek, foto: SloSki

Jurij Tepeš, glavni trener

Stopiti v čevlje Zorana Zupančiča je motivacija, po drugi strani pa tudi neke vrste breme. A jaz to jemljem kot motivacijo. Rezultati so bili v zadnjih letih res vrhunski, a zame je to le motivacija. Rezerv prav veliko ni, upam pa, da se da izboljšati še kaj, v to verjamem. Na dekleta ne bi rad pritiskal z raznimi lovorikami, potrebno je biti sproščen, pri skokih je to zelo pomembno. O rezultatih se bomo pogovarjali po sezoni.

Nika Prevc

Zdaj je že povsem za mano, kar se je dogajalo lani. Nova sezona se je že začela. Zdaj imamo novega trenerja, s katerim sem sodelovala že prej, ko je bil Jurij pomočnik mojega trenerja v mladinski reprezentanci, Stena Baloha. Zdi se mi dobro, da moje lastnosti pozna že od prej. Trenutno za to sezono nimam nobenih ciljev, želim le dobro oddelati vse treninge.

Nika Vodan

Pod vodstvom Zorana Zupančiča smo res osvojili skoraj vse, kar je bilo možno. A prostora za napredek je še vseeno veliko. Moj prvi cilj je, da saniramo poškodbo kolena. Upam, da se to preko fizioterapij izboljša, če ne bo v redu, pa bo sledil nov pregled in potem bomo videli kako naprej. Poškodba se je začela pojavljati že tekom minule sezone. Novembra pred sezono sem opravila pregled, takrat je bilo rečeno, da je to “skakalno koleno”, da se bo to rešilo predvsem z veliko počitka in vajami za koleno. Žal pa bolečina ni popolnoma izginila, to se je nadaljevalo preko celotne sezone. Po sezoni, v aprilu se je pojavila zelo močna bolečina. Kolena ne morem obrniti navznoter, gibljivost je res omejena. Gre pa počasi na bolje, verjamem, da se bo to rešilo preko fizioterapije.

Ema Klinec

Težko je komentirati v katero smer bo šlo glede menjave trenerja. Za enkrat je vtis dober in veselim se nadaljnega dela. Čutiti je, da si Jurij želi, zelo je motiviran. Tudi Jan Jamnik je super, vpeljal je nekaj novih vaj, ki so meni, ki sem že toliko časa v tem, izziv. Dela tudi kakšna druga mišica kot je prej. Sama v novi sezoni želim sebe, svoje telo imeti čim višje in potem bom videla, kam to pelje. 

Deli novico