Slovenci prvo štafeto sezone končali kot sedmi

V Kontiolahtiju na Finskem so se biatlonci pomerili na prvi štafetni preizkušnji sezone. Slovenska četverica je nastopila zelo spodbudno in tekmo končala na 7. mestu.

 

Miha Dovžan je odlično začel tekmo za Slovenijo. Foto: Sloski

Miha Dovžan je za Slovenijo tekmo začel izvrstno. Z najhitrejšim časom streljanja in brez zgrešenega strela je predal na izjemnem petem mestu z zgolj 22 sekundami zaostanka. Svoje delo je nato v skladu s pričakovanji vrhunsko opravil Jakov Fak. Čeprav je moral dvakrat popravljati leže in enkrat stoje, je proti vodilni Norveški izgubil zgolj 4 sekunde in Slovenijo popeljal celo na tretje mesto. Kot tretji se je na progo podal Lovro Planko, ki je po streljanju leže zadržal visoko četrto mesto. Pred Slovenijo so bili zgolj Norvežani, Nemci in Francozi, ostale reprezentance so imele že  velik zaostanek. Žal pa se je Planku zalomilo pri streljanju stoje, saj je moral v dva kazenska kroga. Slovenska štafeta je nato padla v boj za mesta v najboljši deseterici. Svoje delo je v zadnji predaji odlično opravil še Rok Tršan in Slovenijo vrnil na visoko sedmo mesto.

Prepričljio je zmago slavila štafeta Norveške, druga je bila Nemčija in tretja Francija.

 

Izjave po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: “Svoj del sem zelo dobro naredil, tudi streljanje je bilo tako, kot smo si zadali. Predal sem z majhnim zaostankom. Škoda enega streljanja, če bi imeli en kazenski krog manj, bi bili pa res v samem vrhu. Za začetek je dobro in še vedno so možnosti za napredovanje.”

Jakov Fak: “Danes sem tekaško se dobro odrezal. Kljub temu, da sem delal napake na strelišču, ki jih nisem zaznal in sem bil malo šokiran, a sem vseeno vsako napako lahko hitro poprail. To mi je vzelo nekaj časa, ampak vseeno je bilo vredu, saj sem bil vedno v stiku z vodilnim reprezentancam.”

Lovro Planko: “Za menoj je prva tekma v sezoni. Prva dva kroga sem tekel v ospredju v zelo močnem tempu in to se je poznalo na strelišču. V stoje so se mi zatresle noge in žal ni bilo tiste mirnosti, da bi zadel kakšen strel več. Žal mi je, ker smo bili resnično v ospredju in sem malce zamočil priložnost.”

Rok Tršan: “Na koncu sedmo mesto, to je lep rezultat za začetek sezone. Nazadnje smo tako začeli pred tremi leti in smo bili potem vseskozi med prvo deseterico, upam da bo tudi letos tako. Moj nastop je bil boljši od tistega na 20 kilometrov, a ni še to nivo, ki si ga želim. Vseeno mislim, da smo na pravi poti.”

Ricco Gross: “Tekma danes je bila danes dobra. Sedmo mesto, čeprav je bilo dosegljivega tudi veliko več. Dva kazenska kroga in tudi kašna poprava sta bila na koncu preveč. Vseeno pa je bil tekaški nastop vseh boljši od tistega na posamični tekmi in vzamemo ta rezultat. Se že veselimo sobotnega sprinta.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3