Slovenci z najboljšim strelskim izkupičkom do odličnega osmega mesta

Oberhof je znova postregel z izjemno zahtevnimi razmerami na strelišču, kjer pa so se Slovenci znašli izjemno. Z zgolj sedmimi popravami so prišli do odličnega osmega mesta.

Toni Vidmar in Lovro Planko v zadnji predaji. Foto: NordicFocus

V Oberhofu sta tekmovalce ponovno pričakala megla in veter, ki je pihal v sunkih in je bilo na strelišču imeti tudi nekaj sreče. Štafeto je za Slovenijo tradicionalno odprl Miha Dovžan, ki je v težkih razmerah imel tri poprave. Eno leže in dve stoje. Žal ni bil najhitrejši v teku in je tokrat štafeto Jakovu Faku predal na devetem mestu z zaostankom minute in 20 sekund. Najboljši slovenski biatlonec je potrdil, da mu zahtevno prizorišče izjemno ustreza. Zgrešil ni niti enega strela in Slovenijo vključil v boj za najvišja mesta, saj je napredoval do petega mesta. Nekaj težav je imel Lovro Planko pri predaji, saj je malce prepozno prišel na prostor za predajo. Za manjšo izgubo časa se je oddolžil z izjemnim nastopom. Tudi Planko je zadel vseh 10 tarč brez poprave in Slovenija je še vedno držala izjemno peto mesto, a so bile razlike od tretjega do osmega izjemno majhne. Zadnji je šel na progo Toni Vidmar, ki je imel nekaj smole na prvem postanku. Streljati je začel ob močnem sunku vetra in zgrešil prva dva strela. Nato se je zbral in zadel vse tarče do konca in zgrešena strela popravil z dvema popravama. Toni Vidmar je imel tudi stoje dve popravi, kar je pomenilo, da je žal zdrsnil na osmo mesto.

Povsem v svoji ligi so bili Norvežani, ki so imeli edini enako dober strelski izkupiček kot Slovenci, le sedem poprav.  Zmagali so s prednostjo večje od dveh minut. Na veselje izjemno bučnih gledalcev so bili drugi Nemci, tretji pa Italijani.

zvočne izjave (mp3)

Miha Dovžan: “Še ena zelo težka tekma, predvsem zaradi vetra in tudi proga je zelo ledena in dokaj nevarna. Ko sem prišel na strelišče stoje, se je veter okrepil in je bilo potrebno popraviti. Žal sem vseeno zgrešil dvakrat, a nato uspel popraviti in mislim, da je to danes dober rezultat. Upam, da obdržimo dobro pozicijo in naredimo dober rezultat.”

Jakov Fak: “Zelo kompleksne razmere danes. Vreme se je ves čas spreminjalo. Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom in premikom po lestvici, čeprav smo na koncu osmi. Zagotovo smo z nastopom lahko zadovoljni, a se zavedamo, da smo lahko še boljši in prišel bo čas, ko bomo tudi to pokazali.”

Lovro Planko: “Cel nastop z izjemo predaje je bil odličen. Zelo težke razmere , bilo je mrzlo in mokro. Pred nastopom sem se šel preobleči in s seboj vzel tudi palce, ki sem jih nato pozabil in jih na startu ni bilo. Poskusili smo rešiti čim hitreje, opremljevalec mi je dal nove palice, ki pa so bile 2,5 centimetra večje, kar se je poznalo. Vseeno mislim, da smo odreagirali najhitreje kakor se je dalo in popravili neumno napako. Očitno mi je ta adrenalin ustrezal na strelišču, saj sem naredil 0,0, tudi na progi veliko boljše kot na sprintu. Upam, da neka

Toni Vidmar: “Vsaka pozicija v štafeti je zelo pomembna, a kot zadnji imaš dodatno odgovornost, da zadržiš mesto ali poskusiš še napredovati. Na žalost danes v mojih nogah ni bilo energije in sem se trudil od samega starta. Na strelišču pa trenutno nisem v dobri formi, a sem še nekako naredil. Bolj sem razočaran nad tekaškim delom.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3