Slovenija na tekmi s komaj regularnimi razmerami do devetega mesta

Slovenska moška štafeta je v Oberhofu v zahtevnih vetrovnih razmerah prišla do devetega mesta. Francozom je uspelo premagati Norvežane.Moška štafeta v Oberhofu. Foto: Sloski

Vreme je v Oberhofu znova pokazalo svojo moč. Močni sunki vetra so moško štafeto nekaj časa držali v zraku, a nato je organizatorjem vseeno uspelo izvesti tekmovanje. Z izjemno težkimi razmerami se je prvi v slovenskem moštvu soočil Alex Cisar, ki je vrhunsko opravil prvo polovico svojega nastopa. Brez zgrešenega strela leže je bil celo na petem mestu, povsem v stiku z najboljšim. Na streljanju stoje se je Cisar nekako izvlekel brez kazenskega kroga, a s tremi popravami je izgubil nekaj časa. Predal je na devetem mestu. Velik osmoljenec razmer je bil Miha Dovžan. Odlični strelec je leže uspel zadeti vse tarče z eno popravo, ko pa je prišel na strelišče za postanek stoje, je bil na stadionu prisoten izjemno močan veter. Po navodilih trenerja pred začetkom tekmovanja, Dovžan ni čakal in je vseeno hitro streljal. Moral je v dva kazenska kroga. Slovenija pa je bila na polovici tekmovanja 15. Jakov Fak je pokazal vse svoje izkušnje. Pokazal je, da se vrača v vrhunsko formo, z izjemnim nastopom pa Slovenijo nazaj dvignil do devetega mesta. Zaostanek za vodilnimi je celo zmanjšal za 20 sekund. Toni Vidmar je imel tudi težke razmere in precej težav na strelišču. Leže je uspel zadeti vse tarče s tremi popravami, stoje pa je moral v nov kazenski krog. Vseeno je uspel zadržati deveto mesto, le za milimeter je v ciljnem sprintu zgrešil osmo mesto.

Do zmage so prišli Francozi, ki so se ves čas tekmovanja držali na čelu in so imeli tako ob prihodih na strelišče tudi nekaj sreče. Na koncu so z enim kazenskim krogom za več kot pol minute premagali Norvežane, ki so morali dvakrat v kazenski krog. Do zlata jim ni pomagal niti izjemni Johannes Thingnes Boe, ki je prišel do svoje šeste kolajne na prvenstvu, svoje prve ne zlate. Tretji so bili Švedi.

Izjave po tekmi (mp3):

Alex Cisar: “S svojim delom sem opravil kar solidno. Sploh leže je bilo super. Stoje sem poskrbel za malo dramatičnosti s tremi popravami. Prvič se mi je zgodilo, da sem sploh porabil vse tri rezervne naboje za eno streljanje. Bilo je kar dosti vetra in mislim, da sem se kar dobro znašel in nisem šel v kazenski krog. Predal sem sicer s kar velikim zaostankom 40 sekund. Vseeno bi ocenil, da je bilo delo dobro opravljeno.”

Miha Dovžan: “Ne morem biti zadovoljne, sploh s streljanjem stoje. Imel sem tudi veliko smole, na strelišče sem prišel v tistem najhujšem vetru. Tudi ostali so delali napake, a dva kozenska kroga sta preveč. Borbal sem za vsak strel, a je bil tak veter, da enostavno nisem mogel zadeti več.”

Jakov Fak: “Ni bilo lahko, tudi na progi zaradi vetra ni bilo lahko. Tudi na strelišču je bilo zelo dinamično, razmere so se hitro spreminjale. Veliko je bilo poprav, malo ekip se je izognilo kazenskemu krogu. Tekmovanje je ostalo zelo zanimivo vse do konca, stvari so se hitro spreminjale. Jaz sem se v svoji predaji želel pomakniti naprej, kar mi je uspelo. V zadnjem krogu sem sicer izgubil eno mesto, a s tem zdravjem se trudim maksimalno. Upam, da bodo naslednji treningi prinesli tudi še boljšo tekaško formo.”

Toni Vidmar: “Danes so bile res takšne razmere, da so naredile tekmo še bolj zanimivo. Razočaran sem nad svojim strelskim nastopom, ker mislim, da bi kljub tem razmeram lahko streljal boljše. Sem pa zadovoljen s predstavo na progi. Tudi zadnji krog sem dal vse od sebe. Na koncu deveto mesto, morda pa bomo eno še pridobili, saj je Romun v zadnjih 200 metrih spreminjal smer in me je oviral. Vseeno moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dosegli.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3