Slovenke kljub štirim kazenskim krogom uspešno zaključile štafetni nastop

Slovenska ženska štafeta je v Ruhpoldingu prišla do 17. mesta.

Mlada Lena Repinc je dobro nastopila v drugi predaji. Foto: Gepa

Slovenke so drugič letos nastopile na štafetni preizkušnji. Tekmo je otvorila Živa Klemenčič, ki je svoj nastop opravila po pričakovanjih. Z eno popravo leže in dvema stoje je svoj nastop zaključila brez kazenskega kroga in predala kot 16. Zaostanek je znašal minuto in pol. Druga je šla v ogenj Lena Repinc. Mlada biatlonka je s svojim nastopom opravila izvrstno. Z le eno popravo leže je uspešno zadržala 16. mesto. Anamarija Lampič je zopet tekla izjemno hitro, na strelišču pa ni imela svojega dne. Na obeh postankih je morala v en kazenski krog in predvidenega po lestvici navzgor ni bilo. Slovenija je ostala na 16. mestu. Kot zadnja je šla na progo Kaja Zorč, ki je po streljanju leže zadržala 16. mesto z eno popravo. Stoje je morala na žalost v kar dva kazenska kroga, vseeno pa je uspešno pritekla do cilja na 17. mestu. Slovenija je na koncu zaostala pet minut in 27 sekund.

Zmago so si z izjemnim streljanjem priborile Norvežanke, ki so na celotni tekmi potrebovale zgolj šest poprav. Na veliko veselje številnih domačih navijačev so bile druge Nemke s 15 sekundami zaostanka, tretje so bile Italijanke.

Izjave po tekmi (mp3):

Lena Repinc: “Današnji nastop je bil soliden. Le ena poprava leže. Stoje sem imela težave z nabojnikom in sem morala napolniti. Čeprav sem bila brez poprave, sem izgubila nekaj sekund. To moram popraviti na puški. Tekaško je bilo dobro in skupaj lahko ocenim kot pozitivno”.

Anamarija Lampič: “Danes se nam ni izšlo. Jaz sama s sabo nisem zadovoljna s streljanjem. Ne vem, kaj točno je šlo narobe pri streljanju leže. Res sem dobro nastrelila in nimam pojma. Morda je bila težava v položaju ali pa bi morala narediti kakšno korekcijo. Stoje pa je šlo dobro, zadela sem štiri strele, nato pa nikakor nisem mogla zadeti zadnjega. S streljanjem vsekakor ne morem biti zadovoljna. Tekaško pa sem bila dobra, a mi je žal za ostale punce”.

Kaja Zorč: “Nisem ravno najbolj zadovoljna. Tek bi lahko bil veliko boljši, streljanje pa tudi. To dokazuje, da me čaka še veliko dela, predvsem v streljanju, da bomo lahko dosegli boljše rezultate”.

Živa Klemenčič: “S svojim nastopom sem zadovoljna. Vesela sem, da sem stoje zdržala pritisk in pokrila vse tarče brez kazenskega kroga. Svoj del sem naredila kar solidno. Je pa to štafeta, kjer je potrebno, da vse štiri tekmovalke opravimo vrhunsko, da bi bil rezultat lahko tak kot v Hochfilznu. Bilo pa je odlično tekmovati, vzdušje je bilo odlično. Sledi nekaj dni počitka in nato nove tekme”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3