Slovenke na Pokljuki ob bučni podpori otrok žal premalo natančne

Z ženskim sprintom se je na Pokljuki pričelo štiridnevno dogajanje. Na žalost uvodni dan ni bil uspešen za slovensko reprezentanco, saj se Poloni Klemenčič, Anamariji Lampič in Živi Klemenčič ni uspelo prebiti na sobotno zasledovalno tekmo.

Anamarija Lampič je morala v šest kazenskih krogov. Foto: Anže Kacin 

Na Pokljuki se je zbralo lepo število gledalcev, med njimi je bilo 3000 otrok. Prvič je na stadionu završalo, ko se je na progo s številko dve podala Polona Klemenčič. Za Klemenčičevo je bil daleč najboljši uvod v sezono svetovnega pokala in na domačem terenu je vse skupaj želela še nadgraditi. Na žalost pa danes ne strelsko in ne tekaško ni imela svojega dne. Čeprav so organizatorji kljub visokim temperaturami dobro utrdili progo, so bili pogoji za tek zelo zahtevni. Zaradi tega je bilo potrebno biti še bolj zbran na strelišču kjer vetra ni bilo. Klemenčičeva je žal morala v tri kazenske kroge (1,2), kar je na koncu pomenilo 70. mesto. Otroci so ponovno uživeli ob nastopu številke 50. Anamarija Lampič je še enkrat več dokazala, da je najhitrejša tekačica v svetovnem pokalu. Na prvi strelski postanek je prišla kot najhitrejša, nato pa so se žal pričele težave. Že na strelskem postanku leže, ki je njeno boljše, je morala v dva kazenska kroga. Na drugem postanku stoje je zadela le en strel in tako je morala opraviti še dodatnih 600 metrov. Kljub šestim kazenskim krogom je skupno vseeno prišla do tretjega tekaškega časa med vsemi, žal pa to ni zadoščalo, da bi se prebila na sobotno tekmovanje. Zaključila je mesto pred reprezentančno kolegico na 69. mesto. Še najbolj je bila s svojim nastopom lahko zadovoljna mlada Živa Klemenčič, ki je na obeh postankih zgrešila po enkrat. V težkih pogojih za tek ob koncu startne liste pa višje od 71. mesta na žalost ni zmogla.
Da je danes odločalo streljanje, se vidi ob pogledu na vrh rezultatske lestvice. Prve tri tekmovalke so zadele vseh 10 strelov. Na najvišjo stopničko 7,5-kilometrske preizkušnje pa je stopila Elvira Öberg, ki je za 6,9 sekunde prehitela vodilno tekmovalko svetovnega pokala Julio Simon iz Francije. Tretja je bila zimzelena Dorothea Wierer, ki je zaostala 18,7 sekunde.

Polona Klemenčič je bila prva Slovenka v cilju. Foto: Anže Kacin

Izjave po tekmi (mp3):
Anamarija Lampič: “Tekaško ni bilo slabo, ampak vem tudi kakšen je občutek, ko dejansko letiš po progi, ko gre vse samo od sebe. Danes je bilo kar težko, sem se precej matrala na progi. Med brazniki sem bila malce bolana in se vidi, da nisem stara Ana. Že prvi krog so me pekle noge, ampak ni bilo slabo. Ni bilo pa to to, kar sem sposobna.
Polona Klemenčič: “V letošnji sezoni in tudi danes so bila pričakovanja dosti visoka, zasledovalna tekma je bila nekako samoumevna. Danes je rezultat takšen, kakršen je in s tem se moram sprijazniti. Moram ga pozabiti in se pripraviti na nasledno tekmo.
Živa Klemenčič: “Bila je težka tekma, predvsem zato, ker je bila prva po covidu, ki sem ga prebolela pred novim letom. Je bila to ena taka tekma s katero sem prebila led in se spravila nazaj v tekmovalni tempo. Bilo je nekakšno ogrevanje pred štafeto.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3