Slovenke po pribitku dveh minut na 12. mestu

Slovenska ženska štafeta se je v Oberhofu odlično borila, na koncu pa je prišla do 12. mesta. Zmagale so Italijanke.

Slovenke je krasil odličen ekipni duh. Foto: Sloksi

Tekmo za Slovenijo je odprla Živa Klemenčič, ki je Sloveniji pripelajala dobro izhodišče. Brez zgrešenega strela leže in z dvema popravama stoje je predala na 12. mestu z zaostankom manjšim od minute. Nato je do priložnosti prišla mlada Lena Repinc. V težkih razmerah je uspela svoj nastop oddelati brez kazenskega kroga, a s štirimi popravami (1,3).  Še vedno je držala dobro 11. mesto. V vse boljši tekaški formi je ponovno Anamarija Lampič, ki je zopet prehitevala tekmice pred seboj. Še enkrat več je potrdila, da ji streljanje leže ne dela težav, žal pa se ji je na postanku stoje pripetila neljuba napaka. Pozabila je sprožiti in rezervni naboj, morala je v tri kazenske kroge in nato dobila še dve minuti pribitka. Sicer je prehitela tekmice pred seboj, a na rezultatski lestvici je padla na 16. mesto. Polona Klemenčič je svoj nastop oddelala v slogu svojih odličnih nastopov v Oberhofu. Slovenijo je na cilj pripeljala na devetem mestu, a na koncu je Slovenkam pripadlo 12. mesto.

Presenetljivo so v težkih razmerah slavile Italijanke, ki so za 24 sekund prehitele domačinke Nemke. Na tretjem mestu so bile Švedinje.

Izjave po tekmi (mp3):

Živa Klemenčič: “Za menoj je bilo par težkih tekem, ki se niso ravno izšle po mojih željah. Danes sem zelo vesela, da sem prikazala eno lepo streljanje, da sem se borila. Zelo lepo sem držala hitrejše tekmovalke in sem zelo zadovoljna danes.”

Lena Repinc: “Če bi zadela še zadnji strel stoje, bi svoj nastop ocenila za odličen. Ampak je nisem in nemorem tako reči. Razmere so bile težke, tako da bi lahko bilo veliko slabše.”

Anamarija Lampič: “Glede na to, da so nam pribili dve minuti zaradi moje začetniške napake, ne morem biti zadovoljna. Tekaško se mi zdi, da je bilo že vredu, čeprav se zadnja dva dni ne počutim najboljše. Strelsko leže super, samo ena poprava. Stoje pa ne vem, kaj se je dogajalo v moji glavi. Bila sem prepričana, da sem dala tri rezerve notri, a sem očitno samo dve in so nam pribil dve minuti pribitka. Smo tam, kjer smo. Drugače mislim, da smo punce lahko zelo zadovoljne, šlo nam je dobro strelsko in tekaško.”

Polona Klemenčič: “Mislim, da sem svoje delo opravila vredu. Malce mi je žal zadnjega strela leže, a sem ga hitro popravila in šla naprej. Stoje sem streljala malce izven svojega ritma in naredila dve napaki. Uspela sem jih popraviti. Tekaško pa je bilo vredu.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3