Slovenska mešana štafeta 20. na uvodni biatlonski tekmi v Pekingu

Uvodno biatlonsko tekmo v Pekingu je zaznamoval veter in hud mraz. V zahtevnih razmerah je slovenska mešana štafeta prišla do 20. mesta.

 

Tekmo je zanamoval močan veter na strelišču. Foto: Gepa

Slovenska štafeta je bila na startu prijavljena v postavi Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Miha Dovža in Jakov Fak. Tekmo je pričela Polona, ki je v težkih razmerah dobro opravila s svojim nastopom. S štirimi popravami (1,3) je predala na zelo solidnem 11. mestu. Živi Klemenčič, ki je nastopila na prvi tekmi po dolgem premoru zaradi bolezni, se je nastop ponesrečil. V močnem vetru je morala v tri kazenske kroge že na postanku leže in je padla na 20. mesto od dvajsetih ekip na startu. Tudi stoje je morala še enkrat zaviti v kazenski krog. Kljub trudu v zadnjem krogu pa so mimo Žive Klemenčič prišli že pvi fantje iz tretje predaje in nastopa slovenske štafete je bilo konec, žal že pred polovico tekmovanja.

Na tekmi polni preobratov so do zlata prišli Norvežani. Norvežani so odlično začeli tekmovanje in vodili po prvi predaji, ko je nastopila Marte Olsbu Roeiseland. Njihova druga tekmovalka Tiril Eckhoff je morala v kar 3 kazenske kroge in dolgo je izgledalo, da bodo prvi favoriti ostali brez medalje. Tudi Tarjei Boe sprva ni mogel priključiti vodilnim, njegov zaostanek za takrat vodilno Rusijo je znašal že skoraj minuto. Tudi Rus v tertji predaji je zapadel v težave in starejši izmed bratov Boe je svojega mlajšega brata Johannesa Thingnesa poslal v boj za medaljo iz četrtega mesta in zaostankom 22 sekund. Johannes Thingnes Boe je še enkrat več pokazal, da je najboljši biatlonec zadnjih let. Kljub temu, da se je iz zadnjega strelskega nastopa podal 10 sekund za Rusom in Francozom, je tekmovalca uspel dohiteti in jih je brez težav tudi ugnal v ciljnem sprintu. Na drugem mestu so končali Francozi, ki so tudi morali v tri kazenske kroge, Rusi pa so se na koncu morali zadovoljiti z bronom.

 

Uradni rezultati

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3