Slovenska ženska štafeta znova med deseterico

V Ruhpoldingu se je z žensko štafeto nadaljeval svetovni pokal v biatlonu. Slovenke v postavi Lena Repinc, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič so se izkazale z devetim mestom.

Anamarija Lampič v svoji predaji. Foto; NordicFocus

Lena Repinc je dokazal, da je nezgoda iz Oberhofa že preteklost in je odlično začela tekmo za Slovenijo. Potrebovala je le eno popravo na postanku stoje ter  na 13. mestu,  z majhnim zaostankom 38 sekund. Ricco Gross se je odločil za menjavo v vrstnem redu in je drugo v ogenj poslal Polono Klemenčič. Tudi Polona je bila danes odlična,  ona je potrebovala le eno popravo leže in napredovala na enajsto mesto. Živa Klemenčič je tudi prikazala enega boljših svojih nastopov. Na postanku stoje se je izvlekla s tremi popravami in Anamarijo Lampič v ogenj poslala iz 11. mesta. najhitrejša biatlonka je imela enak izkupiček kot Živa (tri poprave stoje), Slovenijo pa pripeljala do končnega devetega mesta.

 

Drugič zapored je zmagala Francija, druge so bile Švedinje in tretje Nemke.

Izjave po tekmi:

Lena Repinc:  “Že zjutraj je bil veliko boljši dan kot v Oberhofu.  Tam je bila res ponesrečena tekma in še padec. Tukaj pa je sonce in je takoj bolj veselo ozračje.  Zato sem šla že na tekmo veliko bolje razpoložena in to se je poznalo.

Polona Klemenčič: “Na začetku mi ni uspelo ujeti štafete pred menoj in sem ves čas tekla sama. Leže sem naredila le eno napako in se to po neumnosti. Kljub temu, da sem šla iz strelišča z ostalimi dekleti, sem ostala spet sama. Stoje sem zadela nulo in pridobila dve mesti.”

Anamarija Lampič: “Za nami je res dober popravni izpit. Vse punce smo imele dober dan, tudi moj strelski nastop je bil dober. Leže nula in stoje en kiks, ki pa sem ga trikrat popravljala, a na srečo uspešno na koncu. Ko sem šla iz strelišča, sem vedela, da so Čehinje že predaleč in sem le tekla skupaj z Ingrid ter jo na koncu prehitela. Vse skupaj je bil tudi dober trening za petek.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3