Slovenski mladinci odlično otvorili prvenstvo – tri uvrstitve med deseterico, osem sekund zmanjkalo za prvo kolajno

Z indiviudalnima tekmama se je v Soldier Hollowu začelo mladinsko svetovno prvenstvo. Odlično so začeli tudi mladi slovenski asi, ki so za začetek zabelelžili tri uvrstitve med deseterico.

Leni Repinc je le osem sekund zmanjkalo, da  bi ponovno prišla do kolajne. Foto: Sloski

S tekmovanjem so pričeli mladinci, ki so se v težkih razmerah (sneg, veter, mraz) pomerili na 12,5-kilometrski preizkušnji. V zelo zahtevnih razmerah se je odlično znašel Pavel Trojer, ki je bil s tremi zgrešenimi streli (1,0,1,1,) med boljšimi tekmovalci na strelišču. Vse skupaj ga je poneslo do odličnega 6. mesta. Za zmagovalcem Arttujem Heikkinenom iz Finske pa je zaostal +2:29,7. Finec je zgrešil samo dva strela. Gašper Ođbolt je bil s samo dvem zgrešenima streloma 34., Tadej Repnik  je pridelal 4 kazenske minute in je bil 47. V zahtevnih razmerah pa je imel veliko težav Matic Bradeško, ki je zgrešil kar 10 strelov in je bil 54.

 

Še bližje kolajni je bila Slovenija v ženski preizkušnji, kjer je Lena Repinc branila srebro iz lanskega Obertillacha. Repinčeva je bila odlično na poti tudi včeraj pozno zvečer po slovenskem času. Na predzadnjem streljanju je bila še vodilna, ko je do tedaj zgrešila zgolj en strel. Na žalost je eno nepokrito tarčo pustila tudi na zadnjem streljanju. V cilj 10-kilometrske preizkušnje je prišla na 3. mestu, nato pa je Nemki Ivi Morič uspel odličen nastop. Zadela je vseh dvajset strelov in je Slovenko izrinila iz odra za zmagovalke. Morićeva je prišla do drugega mesta. Zmagala je Sara Andersson iz Švedske, ki je zgrešila trikrat. Tretja je bila še ena Nemka Selina Grotian, ki je Repinčevo prehitela zgolj za 8 sekund. Na poti do kolajne je bila tudi Kaja Zorč, ki je izjemno hitro tekla. Na prvih dreh postankih je zgrešila po enkrat, v tretje je zadela vse strele, na zadnjem pa na žalost zgrešila kar štiri strele. Štiri dodatne minute so jo na žalost pomaknile po lestvici navzdol in je posamično tekmovanje končala na še vedno izvrstnem 9. mestu (+2:43,6). Kaja Marič je bila nezanesljiva na strelišču. Zgrešila je osemkrat in je bila 35. na 43. mestu je tekmo zaključila Kiara Sterle. 

 

Uradni rezultati, individualno mladinci>>

Uradni rezultati, individualno mladinke>>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3