Slovenski skakalci v Bischofshofnu na nesrečnem 4. mestu

Na ekipni tekmi smučarskih skakalcev v Bischofshofnu so slovenski skakalci osvojili nesrečno 4. mesto, za zmagovalci iz Avstrije so zaostali 10,5 točk.

Anže Lanišek je bil 4. najboljši posameznik tekme © GEPA

Zadnja tekma svetovnega pokala v Bischofshofnu je prinesla ekipno preizkušnjo. Slovenijo so v zasneženem Bischofshofnu zastopali Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Kos je pristal pri 128 metrih, kar je pomenilo četrto mesto po prvi skupini. Odlično je nato skočil Peter Prevc, 136 metrov, a je pri vožnji v iztek padel in naši so ostali na četrtem mestu za Avstrijo, Japonsko in Poljsko. 

Zajc je skočil 124 metrov, naši pa so padli na peto mesto, prehiteli so jih Norvežani s 135 metri Halvorja Egnerja Graneruda. Lanišek je kot zadnji od naših pristal pri 135 metrih, skupno 474,2 točk pa je naše uvrščalo na 5. mesto po prvi seriji, ko so bile razlike zelo majhne. Vodila je Avstrija s 490,8 točkami pred Norveško s 480,8 točkami, tretja je bila Japonska s 479,5 točkami, četrta pa Poljska s 477,9 točkami.

V finalu je Kosu s 137 metri uspel odličen skok, naši pa so napredovali na 3. mesto, pred njimi so bili le Avstrijci in Japonci. Prevc je pri 133.5 metrih znova imel nekaj težav pri doskoku, a Slovenija je vseeno zadržala tretje mesto po šestih skokih za Avstrijo in Japonsko.

Zajcu je nato s 135 metri uspel precej boljši skok, kar je naše popeljalo na drugo mesto, 12,4 točk za Avstrijo ter 8,4 točk pred Japonsko, Norveška je zaostajala 14,1 točk. Žal v zadnjem skoku Lanišek s 128.5 metri ni ubranil prednosti, v igri stotink so naši za 1,4 točke zaostali za Japonci, ki so bili le 0,2 točke boljši od Norvežanov. Avstrijsko zmago je s 129 metri potrdil Daniel Huber.

Izjavi po tekmi

Lovro Kos

Ekipno tekmo smo poskakali kar dobro. Škoda je za Petrov padec, v drugi seriji nam je ravno toliko zmanjkalo, a gremo z dvignjeno glavo naprej.

Robert Hrgota, glavni trener

Škoda. Igra desetinka na koncu. To nam je vzelo skakalni oder. Skakali smo zelo dobro, nivo od včeraj smo dvignili. Zelo luštne predstave fantov. Zmanjkalo je malo sreče, a s takimi skoki lahko mirno zapustimo Bischofshofen in se že veselimo Zakopan.

Svetovni pokal se bo prihodnji teden nadaljeval v poljskih Zakopanah.

Deli novico