Slovenski štafeti do 14. in 11. mesta v Antholzu

V Anterselvi sta bili danes na sporedu mešana štafeta dvojic in klasična mešana štafeta. Slovenija je dvakrat zaključila tik za najboljšimi desetimi.

Miha Dovžan in Lena Repinc sta nastopila na tekmi mešanih dvojic. Foto: NordicFocus

Dan se je začel z nastopom Lene Repinc in Mihe Dovžana, ki sta tekmovala na tekmi mešanih dvojic. Slovenca sta bila v odličnem vremenu in pred polnimi tribunami izjemno natančna na strelišču. Skupaj sta potrebovala le osem poprav, kar pa na koncu vseeno ni prineslo boljšega izida od 14. mesta. Zmagala je dvojica iz Nemčije, ki je ugnala Norvežana in Avstrijca.

V mešani štafeti tudi danes žal ni nastopil Jakov Fak, ki pa bo jutri skupaj z Anamarijo Lampič na startu najboljših biatloncev. V štafeti so tako tekmovali Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Toni Vidmar in Lovro Planko. Tekmo je začela Polona Klemenčič, ki je imela nekaj težav na strelišču. Rabila je dve popravi leže in tri stoje, a se je rešila brez kazenskega kroga. Vseeno so se zgrešeni streli poznali in je Slovenija predala na 15. mestu, z zaostankom 51 sekund. Kljub temu, da je Lampič na postanku leže celo morala v kazenski krog, je z izjemnim tekom in dobrim streljanjem stoje napredovala na 10. mesto. Toni Vidmar je tvegal veliko in imel leže tri poprave, stoje pa opravil brezhibno. S tem je zadržal 11. mesto, kar je na koncu useplo tudi Lovru Planku. Planko je na obeh streljanjih v hudem mrazu popravljal enkrat in Sloveniji priboril končno 11. mesto.

Zmaga je odšla na Norveško, kjer je Johannes Thingnes Boe v zadnji predaji strl odpor domačinov Italijanov. Tretji so bili Švedi.

Zvočne izjave (mp3):

Lena Repnic: “To je bila ena super izkušnja. Naučiti se moram, kako se na startu prebiti naprej v skupini. Tu me še čakajo učne ure.”

Miha Dovžan: “Ta tekma je taka, da če nisi od samega začetka zraven, je težko. Potrebno je res hitro streljati in hkrati natančno. Proga je precej ravninska in je treba iti na polno od starta do cilja.”

Polona Klemenčič:  “S svojo predajo ne morem biti zadovoljna. Prvi krog sem se uredu počutila v teku in sem ostala zraven. Žal sem zgrešila dva strela, a jih popravila. Videla sem tekmovalke pred sabo ter jih poskusila ujeti. Mogoče je bil to razlog, da sem potem zgrešila tri stoje. Nato so mi še zmrznili prsti in sem se res matrala, da sem popravila te strele. 15. mesto ni najboljše, saj sem res poskusila narediti dobro predajo, da bi Ana startala čim bolj spredaj.”

Anamarija Lampič: “Po napredovanju po mestih, je bil nastop vredu. A leže sem sama sebe razočarala, saj mi je šlo v zadnjih dneh res dobro. Ne vem, kaj je šlo narobe, moram prašati Riccota. Z nastopom sem zadovoljna, a vedno je treba strmeti k tem, da je lahko še boljše. Čaka me druga tekma s skupinskim startom v karieri, ki se je zelo veselim. Bo pa težko, saj že sedaj čutim malce posledice zadnjih tekem, zato želim, da se čim bolj spočijem pred jutri.”

Toni Vidmar: “Nisem bil načrtovan v tej postavi, a sem dobil priložnost. Poskusil sem jo izkoristiti. Leže sem veliko tvegal in imel tri poprave, stoje pa opravil kot znam.”

Lovro Planko: “Pričakovali smo malce več. Žal danes slabši strelski nastop, kot bi si želeli. Enajsto mesto ni slabo, a tudi ne nekaj takega, kar bi se lahko resnično veselili.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3