Danes so na novinarski konferenci po osvojitvi naslova FIS svetovnih prvakov v smučarskih poletih, ter bronu Timija Zajca svoje misli v prostorih zlatega sponzorja Zavarovalnice Triglav d.d., v Triglav Labu, strnili naši orli na smučeh. 

Lovro Kos, Timi Zajc, Peter Prevc in Domen Prevc, foto: SloSki

Borut Meh, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Čestike fantom za zlatom medaljo in Timiju za bronasto medaljo. Vesel sem, da smo dokazali, da imamo izredno širok nabor tekmovalcev. Anže je poškodovan, pa smo se povzpeli na sam vrh. To kaže na dobro delo, ki ga opravlja ekipa pod vodstvom Robija Hrgote. Vsega tega pa tudi ne bi bilo, če ne bi bilo z nami sponzorjev. S temi uspehi pa dokazujemo, da se vlaganja povrnejo. Hvala vsem!

Gorazd Pogorelčnik, vodja panoge

To je eden najuspešnejših vikendov v zgodovini smučarskih skokih. Medalje na Kulmu na svetovnem prvenstvu in tekmi na Ljubnem za skakalke. To so bili vrhunci, naši vrhunci letošnje sezone. Najbolj pomembna pa je klima v ekipi tako med tekmovalci kot strokovnim štabom. S to klimo pride do zaupanja in potem je vse lažje. Čestitke vsem fantom in vsem dekletom za minuli vikend. Dodal pa bi še novico, da sta Teja Pavec in Tia Malovrh na mladinskih olimpijskih igrah v Južni Koreji osvojili srebrno in bronasto medaljo. Izjemen vikend, fantastično! Nikakor pa tu ne smemo pozabiti na našega Anžeta Laniška, ki je s svojim odnosom do dela, motivacijo in energijo, ki jo venomer vnaša v ekipo prav gotovo zaslužen, da so vsi fantje znotraj ekipe na tako visokem nivoju in da tudi brez nosilca kot je on, postanejo svetovni prvaki! 

Lovro Kos

Še naprej sem vesel, da nam je to uspelo! Vesel sem tudi za Timija in komaj čakamo, da še naprej dokazujemo, česa smo zmožni. Analizo skokov sem zaključil hitro, saj so trenerji dejali, naj le uživam. Tudi naprej želim le uživati v skokih in potem bomo videli, kaj to prinese.

Peter Prevc

Vikend je bil dolg, cel kup čakanja, preden se kaj zgodi. Zraven pa še to, da se moraš res potruditi, da skočiš in upravičiš mesto v ekipi in nato še najboljšega na svetu. To pusti posledice na človeku. Ko je skakalec na rampi, vedno mora premagati samega sebe in to je motivacija tudi za naprej. Ko je tekma mimo, greš na kondicijo, začne se nov tedenski cikel in temu slediš. 

Timi Zajc

Svetovno prvenstvo je večji cilj kot navadna tekma, veš kakšno priložnost ti to prinaša. Uspeha pa se začneš zavedati šele čez nekaj časa, vidiš kako to ljudje okrog tebe to sprejemajo. Težko se umiriš, a sezona se mora nadaljevati. Še vseeno pa mislim, da na navadni tekmi v svetovnem pokalu nisem favorit, se pa že zdaj veselim naslednjih tekem na poletih.

Domen Prevc

Takoj, ko je Lovro pokazal veter od zadaj, sem videl, da finalni skok ni bil slab. Šok je za mano, medalja je tista, ki šteje. V finalu sem želel biti “bolj na dili”, lahko bi ostajal bolj zunaj, prenesel več hitrosti. Na srečo se mi je to poklopilo in to je bilo dovolj. Kakšne posebne čestitke nimam v spominu, sem pa vsake vesel in hvaležen.

Deli novico