SP: Timi Zajc dobil kvalifikacije na Bloudkovi velikanki

V Planici so skakalci opravili s kvalifikacijami pred tekmo na veliki skakalnici na 43. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju. S 136 metri je bil najboljši med vsemi Timi Zajc, zanesljivi so bili tudi preostali trije Slovenci.

Timi Zajc © Žiga Živulovič jr. / BoBo

Timi Zajc je v kvalifikacijah skočil 136 metrov in zbral 142,5 točk, drugouvrščeni Poljak Dawid Kubacki je s 131.5 metri in 137,1 točkami zaostal dobrih pet točk, tretji je bil še en Poljak, Kamil Stoch s 136 metri in 136,9 točkami. Domen Prevc je s 133 metri in 128,1 točkami zasedel 10. mesto, Anže Lanišek je skočil 126.5 metrov in je s 127,0 točkami zasedel 13. mesto, Žiga Jelar pa je s 129 metri in 121,9 točkami končal na 21. mestu.

V poskusni seriji je bil najboljši Kubacki s 131 metri, Prevc je s 123.5 metri zasedel 9. mesto, Jelar pa s 120.5 metri 18. mesto, medtem ko Zajc in Lanišek nista skakala.

Zdravstveno stanje Petra Prevca

Po današnjih dodatnih preiskavah v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani je bil Peter Prevc odpuščen iz bolnišnične oskrbe in bo čez 35 minut že doma. Še vedno čuti bolečino v predelu vratu, a je zelo dobre volje. Zdravniki so mu predpisali 14 dnevni počitek in mirovanje. Tako bo naslednja informacija sledila čez dva tedna.

Izjave po kvalifikacijah

Timi Zajc: “Ne bom prehiteval in napovedoval rezultata, ker je tekma jutri. Takrat je potrebno prikazati najboljše skoke, ki si jih v nekem trenutku sposoben. Priprava na tekmo bo ostala ista kot danes in upam, da forma ostane na visokem nivoju.”

Domen Prevc: “Od včeraj sem želel narediti nek napredek. Želel sem priti naspan in dobro odskakati kvalifikacije, nisem pa ciljal na rezultat.”

Anže Lanišek:Tehnično je bil skok slabši, je bila pa energija prava. Potrebno jo je prenesti na jutrišnjo tekmo in popraviti tehniko.”

Žiga Jelar:Jutri bom moral skakati na višjem nivoju. Rad bi, da najdemo rešitev za napake, ki se mi prikradejo v skoke. Žal nam za zdaj to ni uspelo. Na svetovno prvenstvo nisem prišel pobirati povprečnih rezultatov.”

Robert Hrgota: “Jutri pričakujem, da Timi in Anže nadaljujeta z dobrimi skoki. Danes smo taktično izpustili poskusno serijo. Želeli smo videti, kaj se bo zgodilo, tako da vemo kaj bi bila jutri najboljša izbira.”

Tekma bo na sporedu jutri ob 17.30 uri.

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico