Šest slovenskih uvrstitev na zmagovalni oder na zadnjem alpskem pokalu sezone na Pokljuki

Pokljuka je pretekli konec tedna gostila sklepno tekmovanje alpskega pokala v biatlonu. Slovenski mladi biatlonci so navdušili s šestimi uvrstitvami na zmagovalni oder.

Ruj Simič Grošelj je prišel do prvega mesta v skupnem seštevku alpskega pokala. Foto: Sloski

Na Pokljuki je potekalo trodnevno tekmovanje. Sprva so se mladi biatlonci in biatlonke pomerili v sprintu, sledilo je zasledovanje in za konec še super posamično tekmovanje. Nastopilo je 138 tekmovalcev iz petih držav. Slovenija je imal v ognju 40 mladih tekmovalk in tekmovalcev, nekateri pa so poskrbeli za izjemen rezultate.  Že prvi dan tekmovanja na sprintu so se slovenski biatlonci kar 4x uvrstili na oder za zmagovalce. Lena Repinc je prišla do zmage, Kaja Zorč je bila druga v kategorji youth women II. Ruj Simič Grošelj je bil tretji v kategoriji youth men I, do tretjega mesta pa je prišel tudi Matic Repnik v kategoriji junior men. Repnik je blestel tudi na zasledovanju in na tekmi super posamično, kjer je prišel še do drugega in mesta in zmage. Številne vrhunske uvrstitve so dosegli tudi preostali slovenski biatlonci. V skupnem seštevku alpskega tekmovanja pa sta se izkazala Ruj Simič Grošelj, ki je zasedel prvo mesto in Viktorija Mežnar, ki je bila tretja.

 Najbolj uspešni mladi slovenski biatlonci so se že pred koncem tekmovanj podali na Finsko na festival evropske mladine. Na današnji mešani štafeti je slovenska mešana ekipa v postavi Klara Vindišar, Lena Repinc, Tadej Repnik in Matic Bradeško zasedla 5. mesto. Kolajno so Slovenci zgrešili zgolj za 6 sekund.

Uradni rezultati, Pokljuka >>

Uradni rezultati, mešana štafeta EYOF >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3