Tesna zmaga Avstrijcev, Kos in Prevc na 6. mestu

Na super ekipni tekmi v Lake Placidu sta Domen Prevc in Lovro Kos zasedla 6. mesto, prve zmage pa sta se za Avstrijo razveselila Michael Hayböck in Stefan Kraft, ki sta za vsega 0,2 točke premagala nemško dvojico Philipp Raimund – Andreas Wellinger.

Domen Prevc in Lovro Kos, foto: NordicFocus

Po velikem uspehu in prvi zmagi v karieri Lovra Kosa je Lake Placid pozno popoldne gostil še super ekipno tekmo. Ob Kosu je za Slovenijo skakal še Domen Prevc, ki je tekmo za našo dvojico odprl s 123.5 metri in 2. mestom po prvi skupini, zgolj za Norveško z Mariusom Lindvikom, ki je skočill 125.5 metrov. Kos je v prvi seriji skočil 121 metrov, skupno 253,2 točk pa je naša potisnilo na 5. mesto po prvi seriji. Vodilna Norveška, Johann Andre Forfang je skočil 125 metrov, je imela 272,9 točk, druga Poljska 260,8 točk, tretja Avstrija 259,9 točk, četrta Nemčija pa 258,5 točk.

V drugi seriji je Prevc pristal pri 118 metrih, kar je bil šesti dosežek skupine, Kos pa ni bil zadovoljen po doskoku pri 115 metrih. Skupno 493,3 točk je naša uvrščalo na 7. mesto po dveh serijah. Vodila sta Avstrijca pred Norvežanoma, Nemcema, Japoncema, Italijanoma in Poljakoma.

V finalni, tretji seriji, je Prevc skočil še 120.5 metrov, 614,2 točk pa je naša dvignilo pred Poljaka na 6. mesto. Avstrijca, Michael Hayböck in Stefan Kraft, sta padla na drugo mesto za Norveško, ki je imela 2,3 točki prednosti, tretja Nemčija je zaostajala 6,8 točk. Četrta Japonska je bila dobrih 15 točk pred Slovenijo, Italija na petem mestu pa dobrih 12 točk. S 122 metri je tekmo za Slovenijo zaključil Kos, skupno 739,9 točk pa je pomenilo končno 6. mesto za našo dvojico. Le 1,4 točke več sta zbrala Italijana na 5. mestu, 4. je bila Japonska, na tretje mesto je padla Norveška, z vsega 2 desetinkama prednosti pa se je zmage pred Nemčijo veselila Avstrija, sploh prve na super ekipnih preizkušnjah.

Izjavi po tekmi

Domen Prevc (MP3): “Super ekipna tekma je za nami. En tak zanimiv način tekmovanja. Danes sva ga z Lovrom oba malo biksala, žal je bilo preveč napak za kakšno boljšo uvrstitev.”

Robert Hrgota (MP3): “Žal se nam ta super ekipna tekma danes res ni izšla. Fanta sta delala res preveč grobe napake. Mislim, da se je poznalo tudi, da je to druga tekma danes. Nimamo kaj, danes se nam ni izšlo. Jutri je nov dan in mislim, da bo jutri že druga zgodba.”

Jutri bo v Lake Placidu na sporedu še ena posamična preizkušnja z začetkom ob 15.15 uri.

Uradni rezulatati >>

Deli novico