Timi Zajc v Oberstdorfu drugič v karieri ugnal vso konkurenco

Timi Zajc je na letalnici v Oberstdorfu poletel do druge zmage v karieri, Žiga Jelar je bil četrti, med najboljšo petnajsterico tudi Peter Prevc in Anže Lanišek.

Najboljši na zadnji tekmi pred Planico © SloSki

Po odlični predstavi slovenskih orlov na prvi tekmi na letalnici v Oberstdorfu, so tudi na drugi blesteli. To velja predvsem za Timija Zajca in Žigo Jelarja, ki sta v finalni seriji potrdila izjemno formo v tem trenutku. Zajc je bil z 211.5 metri po prvi seriji sedmi, v finalu pa je poletel 232 metrov in 407,9 točk je bilo nedosegljivo za vse danes! Drugi je bil na koncu vodilni po prvem poletu z 218.5 metri, Poljak Piotr Zyla, ki je v finalu pristal pri 221 metrih, zbral pa je 401,1 točk, tretji pa včerajšnji zmagovalec, Avstrijec Stefan Kraft z 212 in 222.5 metri ter 399,8 točkami.

Po 11. mestu v prvi seriji, poletel je 208.5 metrov, je v finalu polet tekme prikazal Žiga Jelar z 233.5 metri, skupno 397,5 točk pa ga je popeljalo vse do izjemnega 4. mesta na današnji tekmi. Peter Prevc je z 216 in 204 metri ter 372,7 točkami končal na 12. mestu, Anže Lanišek je poletel 216 in 200 metrov, 366,6 točk pa ga je uvrstilo na 15. mesto.

Domen Prevc je po 220.5 metrih in 6. mestu v prvi seriji v finalu skočil 192 metrov, skupno 360,2 točk pa je bilo dovolj za končno 18. mesto tik pred Lovrom Kosom, ki je z 209.5 in 192.5 metri ter 352,4 točkami zasedel 19. mesto. Žal je tokrat brez finalne serije in točk na 37. mestu s 180 metri ostal Cene Prevc.

Timi Zajc © SloSki

Izjave po tekmi

Timi Zajc (MP3): “Za mano je popoln dan oz. vikend, včeraj sem bil na stopničkah, danes sem zmagal in bolje ne bi moglo biti. Komaj čakam še zadnji vikend v Planici, da še tam poizkusim kaj pokazati in da je potem konec sezone.”

Žiga Jelar (MP3): “Lep vikend v Oberstdorfu, dolgi poleti. Zdaj pa prihaja najslajša stvar – Planica!”

Peter Prevc (MP3): “Vikend je končan, 12. mesto danes. Teh sem v tej sezoni zbral že kar nekaj. Poleti niso bili ravno najbolj vrhunski. Se pa veselim Planice in upam, da se vidimo v čim večjem številu!”

Anže Lanišek (MP3): “Danes poleti niso bili tako sproščeni kot včeraj in predvčerajšnjim. Ni neslo tako daleč, a še vseeno moram biti zadovoljen in grem s pozitivnimi mislimi v Planico.”

Robert Hrgota (MP3): “Za nami je super dan, zmaga Timija, res vrhunsko letenje. Končno si je zaslužil najvišjo stopničko. Po mojem mnenju je trenutno najboljši letalec. Ponovno sem vesel tudi za Žigo, da je z odločnimi nastopi, dvema poletoma, priletel na 4. mesto. Manjše napake pri Petru in Anžetu, kar ju je stalo višje uvrstitve. Lovro kljub zdravstvenim težavam spoštljivo 19. mesto. Domen s konkretno napako v finalu ni mogel pričakovati več. Super vikend, pred nami pa je samo še vrhunec sezone. Vsi vemo, kaj si želimo v Planici in naj se veselica začne.”

Karavana svetovnega pokala se zdaj podaja na finalno postajo letošnje sezone – v Planico!

Uradni rezultati >>

Deli novico