Tri slovenska finala na Poljskem, Mastnak odličen peti

Gloria Kotnik, Žan Košir in Tim Mastnak so se izkazali z uvrstitvijo v izločilne boje na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Krynici na Polsjkem. Najboljši je bil na koncu Tim Mastnak na petem mestu.

Tim Mastnak je priznal premoč v četrtfinalu. Foto: FIS

Krynica na Poljskem prvič v zgodovini gosti najboljše alpske deskerje na svetu. Odlično so s kvalifikacijami opravili slovenski deskarji, saj so se v popoldanske izločilne boje brez težav prebili Gloria Kotnik, Žan Košir in Tim Mastnak. Žal je bil nekoliko prepočasen Rok Marguč, ki je imel 23. čas kvalifikacij.

Gloria Kotnik je imela peti čas kvalifikacij, a je nato v osmini finala naletela na močno Nemko Melanie Hochreiter, ki je bila hitrejša na rdeči progi. Kotnikova je na koncu zasedla končno 10. mesto. V moški osmini finala je Tim Mastnak dobil dvoboj proti Nemcu Eliasu Huberju, Žan Košir pa je odstopil v boju proti Fabianu Omannu iz Avstrije. Mastnaka je čakal nato boj z Ronaldom Fischnalerjem, ki je imel šele petnajsti čas kvalifikacij. Izkušeni Italijan pa je bil v izločilnih bojih odličen in premagal slovenskega šampiona, kar je pomenilo končno peto mesto Mastnaka na prvi tekmi na Poljskem. Fischnaler je v finalu šele priznal premoč Avstrijcu Andreasu Prommenegerju.

Zvočne izjave (mp3):

Gloria Kotnik: “Kvalifikacije so mi zelo dobro uspele, bila sem zelo hitra in imela dobre občutke. Nato so bile zelo zahtevne razmere, organizatorji so imeli težko delo zaradi visokih temperatur, a tekma je bila odlična. Sama sem naredila napako, ki me je stala uvrstitve med najboljših osem.

Žan Košir: “Prvič na Poljskem. Danes ni bil moj dan. Vseeno sem se uvrstil v finale. Jutri je še ena tekma in bom poskušal finale odpeljati boljše. Organizatorji se res trudijo, saj že en teden ves čas dežuje in so izpeljali odlično tekmo.”

Tim Mastnak: “Zelo zelo zahtevna tekma. Težki dvoboji, zelo dolga proga. Prikazal sem zelo dobre vožnje. Sem vesel, da sem bil v teh razmerah zelo konstanten. Morda. če bi v četrtfinalu izbral drugo progo, bi bil višje. Kar je je. Naredil sem si plan, ki sem si ga zadal, a bil prepočasen v spodnjem delu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES