Trije Slovenci do točk in zasledovalne tekme

Jakov Fak je bil tudi na sprintu v Antholzu najboljši slovenski biatlonec na 29. mestu. Do točk sta prišla še Alex Cisar in Miha Dovžan.

Jakov Fak je moral v dva kazenska kroga. Foto: Gepa

Slovenski moški biatlonski reprezentanci je na spritnu v Antholzu uspel soliden ekipni uspeh. Trije tekmovalci so prišli do novih točk svetovnega pokala, manjkala je le ena vrhunska uvrstitev. Najbližje ji je bil Jakov Fak, ki je otvoril tekmo s številko ena. Žal pa je moral na obeh strelskih postankih v en dodaten kazenski krog, kar ga je stalo boja za najvišja mesta, na koncu pa si je za zasledovanje priboril 29. izhodišče. Za zmagovalcem je zaostal +2:04. Z le enim kazenski krogom stoje sta se izkazala Alex Cisar in Miha Dovžan. Nekoliko hitrejši v smučini je bil mlajši Cisar, ki je tako prišel do 34. mesta, Dovžan pa je bil 38. Ob majhnih razlikah imata jutri oba lepo priložnost za napredovanje po lestvici. Le dve mesti je za jutrišnji nastop zmanjkalo Toniju Vidmarju, ki je dobro uvrstitev zapravil na streljanju leže, kjer je zgrešil trikrat. Lovro Planko je zgrešil dvakrat stoje in je bil 66.

Na vrhu znova nič novega, še enkrat več je premočno konkurenco premagal Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je tokrat drugega Martina Ponsiluomo iz Švedske prehitel za 31 sekund. Oba sta morala po enkrat v kazenski krog. Tretji je bil Sturla Holm Laegreid, ki je zadel vseh deset strelov, a je bil tokrat na visoki nadmorski višini nekoliko počasnejši v teku.

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Z rezultatom ne morem biti zadovoljen, a sedaj je, kar je. Naredil sem napako pri prvem strelu in pri zadnjem, popolnoma ne upravičljivo. Upam, da bom jutri bolj zanesljiv na strelišču in bom tudi tekel boljše kot danes, kjer se nism najbolje počutil na progi.”

Alex Cisar:Za mano je solidna tekma. S streljanjem sem lahko zadovoljen, en zgrešen strel ni veliko. S tem sem si izboril dobro izhodišče za jutri. Zasledovalna tekma je start na novo. Smo dovolj skupaj in bom lahko izkoristil štiri streljanja in se prebil naprej.”

Miha Dovžan: “Danes sem zadovoljen z nastopom. Strelsko leže ničla, stoje sem imel več težav, kjer sem se boril z vsakim strelom. Na koncu sem z le enim zgrešenim lahko zadovoljen. Jutri je nova tekma, kjer upam da še napredujem po lestvici navzgor.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3