Trije Slovenci na zasledovalno tekmo, Fak zaradi bolezni odpotoval domov

S sprintom v Novem Mestu na Moravskem se je nadaljeval svetovni pokal v biatlonu za moške. Najboljši Slovenec je bil Toni Vidmar na 37. mestu. Jakov Fak žal zaradi bolezni na Češkem ne bo tekmoval.

Rok Tršan je zadel vseh 10 strelov. Foto: Sloski

Dan na Češkem se je slabo začel za slovenski tabor, saj je štartna številka štiri ostala v kabini za tekmovalce. Na sebi bi jo moral nositi Jakov Fak, ki pa ga je žal vnovič zdelala bolezen in se je namesto na progo odpravil v domovino. Zato je bil prvi Slovenec na progi Alex Cisar, ki je na pol domačin tudi na Češkem. Izjemno nadarjeni tekmovalec, ki je blestel na svetovnem prvenstvu v Oberhofu, je v odličnih razmerah zadel 19 strelov (1,0). Žal pa mu je danes malce zmanjkalo na progi in v tako močni konkurenci je le za malenkost zgrešil nove točke svetovnega pokala. Končal je kot 41., s tem pa si je zaslužil tudi sobotni nastop na zasledovanju. Njegov zaostanek v soboto bo znašal +2:48. Drugi se je na progo s številko 18. podal Miha Dovžan. Dovžan je moral v tri kazenske kroge, kar je bilo danes preveč in je zasedel 74. mesto. Znova se je izkazal Toni Vidmar, ki je bil najboljši Slovenec in na 37. mestu osvojil nove točke svetovnega pokala. Še višje uvrstitve sta ga stala dva kazenska kroga na postanku stoje. Najboljši nastop v sezoni je uspel Roku Tršanu. Edini od slovenskih biatloncev je zadel vseh 10 tarč in bil zelo blizu točk svetovnega pokala. Te bo v soboto napadal iz 45. mesta.

Na vrhu pa vnovič vse po norveških notah in do nove zmage nihče drug kot Johannes Thingnes Boe. Izjemni Norvežan danes tekmecem ni prepustil niti kančka upanja, saj je zadel vse tarče in svojega brata Tarjeija prehitel za natanko pol minute. Oba brata Boe sta bila 100-odstotona na strelišču. Tretji je bil Vetle Sjaastad Christiansen, ki je moral v en kazenski krog, norveško četverico pa je zaključil Endre Stroemsheim.

Zvočne izjave (mp3):

Alex Cisar: “To tukaj je moje domače občinstvo. Čeprav sem Slovenec in nastopam za Slovenijo se na Češkem počutim doma. Sem na pol tudi Čeh. Izjemno je bilo startati pred toliko navijači. Na tekmi sem nadaljeval nekako v tem slogu, kot tekmujem to sezono. Na koncu žal en zgrešen strel, kar mi prepričuje do neke boljše uvrstitve. Tek pa je na solidni ravni. Ni bil slab, a tudi ne vrhunski.”

Miha Dovžan: “Danes ne morem biti zadovoljen. Ni bilo tisto, kar znam. Dva zgrešena leže sta dva preveč zame. Že po tem postanku se je tekma nekako že končala, saj vem, da že z dvema zgrešenima streloma ne morem poseči po dobrem rezultatu. Zato tudi pri teku nisem imel več motivacije in rezultat je tak, kot je.”

Toni Vidmar: “Prvi del je bil odličen. Imel sem dobre smuči in odlično sem se počutil. Tudi leže sem ustrelil ničlo. Poskušal sem vzdrževati ta visok ritem, a nato malce premalo zbranosti stoje. Po prvi napaki se nisem preveč sekiral, a nato zadnji strel oddal prepoceni. Vsaka napaka se pozna in na koncu je to ena solidna tekma, ki pa bi bila lahko odlična.”

Rok Tršan: “Tudi tekaško sem danes začel zelo dobro, a sem nato zlomil palico. Kar nekaj časa sem tekel samo z eno. To mi je pobralo precej moči in nadaljevanje je bilo težko. Na strelišču je bilo zelo dobro, tekaško pa tekmo ne morem oceniti kot najboljšo. S takšnim strelskim rezultatom bi moral biti višje.”

 

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3