Tudi Fak uspešno napredoval na zasledovanju

Po biatlonkah so se na zasledovalni tekmi pomerili še biatlonci. Na spektaklu pred polnimi tribunami je bil Jakov Fak 24.

Jakov Fak je bil odličen pred polnimi tribunami. Foto: NordicFocus

Navijači na Češkem so poskrbeli za še en izjemen dan na svetovnem prvenstvu v biatlonu. Kljub slabemu vremenu so tudi tokrat napolnili tribune in ponesli biatlonce. Sodelovati je začelo tudi vreme, saj je dež skoraj prenehal. Izjemno je do polovice tekme tekmoval Jakov Fak, ki je prehiteval tekmovalce, na dveh postankih stoje pa zadel dve zanesljivi ničli. Žal mu je šlo tokrat malo slabše stoje, saj je moral najprej v en in nato v še dva kazenska kroga, kar pa na koncu ni bistveno vplivalo na njegov rezultat in je napredoval vse do 24. mesta. Lovro Planko je na zahtevni tekmi moral v tri kazenske kroge (0,1,1,1). Na progi se je boril do zadnjega metra in znova zaključil med najboljšimi 40., saj je bil 37. Toni Vidmar je bil tretji Slovenec na tekmi, ki pa je imel nekoliko več težav na strelišču (1,2,1,1), je bilo dovolj za 46. mesto.

V boju za oder za zmagovalce so se med seboj pomerili Norvežani, ki so zasedli prvih pet mest. Bilo je zelo zanimivo vse do zadnjega streljanja, kjer je tekmo sebi v prdi obrnil Johannes Thingnes Boe, ki je sicer na postankih leže moral v tri kazenske kroge, stoje pa je bil brez napake in prišel do prvega zlata na Češkem in že tretje kolajne. Drugi je bil Sturla Holm Laegreid, ki je bil prav tako edini, ki je na zadnjem postanku zadel vse strele in prehitel dva rojaka za končno srebro. Tretje mesto iz sprinta je obdržal Vetle Sjaastad Christiansen, ki je izkoristil napake Tarjeija Boeja, ki je na zadnjem postanku zgrešil kar štiri tarče in zdrsnil na peto mesto. 

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Moram pohvaliti fante v servisu, ki so naredili res dobro stvar in je bilo veliko lažje tekmovati. Danes sem jaz žal zgrešil, a kot rečeno, vsi delamo na tem, da bi bili čim boljši. Večkrat delamo napake tekmovalci, a tako to je. Če nisi pripravljen na malo rizika, nima smisla. Z enim strelom mimo bi nekako še šlo, še dva dodatno pa sta bila enostavno preveč.”

Lovro Planko: “Zelo razigran ob taki atmosferi. Nekaj posebnega je tekmovati v takem, kljub dežju. Na strelišču je bilo nekoliko bolj vetrovno, kot včeraj, a moj nastop v odstotkih vseeno boljši. Mogoče sem bil malce počasen na teku, a tako to je.”

Toni Vidmar: “Še ena zahtevna in mokra tekma. Vzdušje je bilo fenomenalno in je bilo užitek tekmovati. Pričakoval sem, da bo proga počasna in sem dal vse od sebe. Čeprav ne zgleda, da je težek prihod na strelišče, zaradi pogojev je. Imel sem nekaj težav z dihanjem in še ena nova izkušnja.”

Ricco Groß: “Z današnjim nastopom ponovno ne moremo biti zadovoljni, saj vsi tekmovalci lahko pokažejo več, a niso. Dva sta napredovala, a za Jakova je bilo s to številko zagotovo možna uvrstitev v top 15. Žal na koncu dva zgrešena strela preveč. Bilo je težko, ker na nastrelitvi je bilo popolno brezvetrje, sedaj pa je začelo pihati in vsi so delali napake.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3