Uspešen dan v Oberhofu odlično zaključili še Anamarija Lampič in Polona Klemenčič

Anamarija Lampič je v zadnjem krogu sprinta v Oberhofu vključila turbo in si izborila 19. mesto, odlična 20. je bila Polona Klemenčič.

Anamarija Lampič, Foto: NordicFocus

Po moškem sprintu so v Oberhofu na vrsto prišle še ženske, ki so se prav tako pomerile v sprintu. Iz slovenskega tabora sta tekmo nasmejani zaključili Anamarija Lampič in Polona Klemenčič. 7,5-kilometrsko tekmo je prva zaključila Polona Klemenčič, ki je prikazala izjemno strelsko predstavo in zadela vseh 10 strelov. Žal pa ji je v težkih razmerah za tek zmanjkalo malo moči in je zaostala minuto in 17 sekund, kar je zadoščalo za končno 20. mesto. Na težkem strelišču je zelo dobro streljala tudi Anamarija Lampič (1,2). Na prvi tekmi koledarskega leta pa tokrat ni imela najhitrejšega časa teka, vseeno pa je bila zelo hitra predvsem v zadnjem krogu, ko je pridobila številna mesta in se zavihtela celo mesto pred reprezentančno kolegico. Jutri po startala minuto in deset sekund za prvo tekmovalko. Žal sta brez nastopa na zasledovanju ostali Lena Repinc (86.) in Živa Klemenčič (81. mesto).

Z izjemnim tekom je kljub dvema kazenskima streloma do zmage prišla Francozinja Justine Braisaz-Bouchet, ki je za 4,4 sekunde prehitela domačinko Frazisko Preuss, ki je zadela vse tarče. Prav tako je bila brez napake na tretjem mestu še ena Francozinja Sophie Chauveau.

Izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Strelsko 70-odstotno, kjer se ves čas gibljem in to mi je uspelo. Po 14 dneh so vedno težke tekme, težko se je zalaufati. Proga je bila zahtevna. To prizorišče mi je najtežje, težek profil in veter pred streliščem. Nisem sem dobro počutila tekaško, nekako sem čutila, da noge niso prave. Sem pa to pričakovala, saj vem, da bom potrebovala nekaj tekem, da pridem ponovno v pravi ritem. Strelsko pa sem zadovoljna.”

Polona Klemenčič: “Super streljanje. 0,0, kar sem res vesela. S tem sem si priborila dobro izhodišče za zasledovanje in sem pridobila samozavest na strelišču in le upam, da bom tako streljala tudi naprej. Proga je bila res dobro pripravljena glede na razmere. Malce si sicer moral iskati dele, kjer ni bilo povsem mehko, a se je dalo dobiti hitre dele. Gre za zelo težko progo, kjer se matraš celo pot do strelišča. Jutri si želim le opraviti tako kot znam, podobno kot je bilo danes. Na zasledovanju je potrebno leže ustreliti nulo, da ostaneš skupaj z ostalimi in se bom nato lahko borila za boljša mesta.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3