Uvodni tekmi teden dni kasneje

Mednarodna smučarska in deskarska zveza (FIS) je včeraj sporočila, da tekmi v paralelnem veleslalomu in slalomu, ki bi morali biti na sporedu prvi decembrski vikend (3. in 4. 12.) v italijanskem Livignu zaradi slabih snežnih ne bosta izvedeni. Določen je že nadomestni termin, tekmi bosta na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto. Uvodni tekmi svetovnega pokala v paralelnih disciplinah bosta tako teden dni kasneje kot je bilo predvideno, 10. in 11. decembra v nemškem Winterbergu.

Jure Hafner bo na prvo tekmo v novi vlogi moral čakati teden dni več kot je bilo predvideno. (Foto: SZS)

Izjemno suha jesen in pa odsotnost snežnih padavin v italijanskem Livignu je rezultirala tudi v odpovedi oziroma prestavitvi tekem za svetovni pokal (paralelni veleslalom in slalom). Na prizorišču, ki bo leta 2026 gostilo deskarske olimpijske preizkušnje, bosta tako premierni tekmi za svetovni pokala na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto, teden dni pred zaključnim veleslalom sezone na naši Rogli.

»Odpoved nam ni prekrižala načrtov. Dobili smo kakšen dan več za snežni trening. Naslednji teden tako odhajamo v avstrijski Lech, kjer bomo že lahko trenirali na umetnem snegu. Vsaj do četrtka bomo tam, sledi nekaj dni aktivnega počitka, nato pa bomo pred odhodom v Winterberg opravili še en sklop snežnih treningov. Lokacija? Ni še definirana, seveda se bomo prilagajali vremenskim razmeram in iskali najboljšo rešitev v danem trenutku,« nam je načrte Slovencev za naslednje dni in tedne razkril Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin.

Po deskarjih prostega sloga, ki so sezono svetovnega pokala odprli konec oktobra v švicarskem Churu, se bodo tako za točke svetovnega pokala kot naslednji iz deskarske družine potegovali krosisti (Les Duex Alpes, Francija – 2. in 3. 12.; Montafon, Avstrija; 7. in 9. 12.), nato pa »na sceno« znova stopijo deskarji prostega sloga  (Edmonton, Kanada – 9. in 10.12., skoki prostega sloga) in vendarle tudi alpski deskarji (Winterberg, Nemčija, 10. in 11. 12.)

>>> Koledar svetovnega pokala

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES