V izjemno zahtevnih razmerah Fak, Planko in Vidmar izvlekli maksimum

V Novem Mestu na Moravskem so se v sprintu pomerili najboljši biatlonci na svetu. Jakov Fak je bil 27., Lovro Planko 34., Toni Vidmar 47. in Miha Dovžan 65. Odličen material so izkoristili Norvežani, ki so pobrali vsa odličja.

Jakov Fak je pokazal svoj šampionski obraz in se boril do konca. Foto: NordicFocus

Izjemno zahtevne razmere na Češkem povzročajo obilo sivih las servisnim ekipam na terenu. Razmere se spreminjajo iz trenutka v trenutek, tudi med samim tekmovanjem. V past vremenskih razmer se je na žalost ujela tudi slovenska reprezentanca, a biatlonci si pokazali izjemno borbenost. Svoje delo opravili po najboljših močeh in poskrbeli za nekaj lepih rezultatov. Jakov Fak je bil na koncu 27. z zgolj eno napako na postanku stoje. Zaostal pa je + 2:18,9. Zanesljivo si je nastop na zasledovanju izboril tudi Lovro Planko na 34. mestu, moral pa je v dva kazenska kroga, saj je enkrat zgrešil na obeh postankih. V dva kazenska kroga je moral tudi Toni Vidmar, ki je obakrat zgrešil stoje in je bil 47. Največ težav je imel Miha Dovžan z visoko startno številko 98 in na načeti progi žal višje od 65. mesta ni zmogel.

Danes so imeli vidno premoč v materialu Norvežani, saj se jih je kar pet uvrstilo med najboljših sedem, zasedli so tudi prva tri mesta. V izjemnem boju pa je Sturla Holm Laegreid za 3,5 sekunde premagal Johannesa Thingnesa Boeja, Vetle Sjaastad Christiansen je zaostal 18,6 sekunde za bron.

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Žal nisem zadel vseh strelov, kar je bil načrt. Tekaško sem imel izjemne težave že prvi krog. Proti konkurenci smo izgubljali 50 sekund na krog, kar je neverjetno. Tako je težko ostati zbran tudi na streljanju. Tekaško je bil izjemno velik izziv. Težko je razumeti, kaj se dogaja, saj se počutim dobro. Mislim, da sem dobro pripravljen in zaostanki so nerealni.”

Lovro Planko: “Zelo težka tekma. Rezultat mi je še zelo všeč, ker nisem z nastopom opravil optimalno. Kljub mirnim razmeram na strelišču sem napravil dve napaki. To ni nekaj, kar bi lahko bil ponosen. Imel sem pa tudi malce slabše smuči, sploh zadnji krog sem ‘hodil’, kot se izrazimo in mi je žal vsake sekunde, ki sem jo izgubil.”

Toni Vidmar: “Dva zgrešena stoje, to ni v moji naravi. Za malenkost sem izgubil koncentracijo. Četrti strel je bil povsem na robu in sem bil šokiran, da ni padel. Nato sem zgrešil še petega. To ni moja narava, ampak jutri zasledovalna in priložnost, da lahko pokažem, da znam streljati tudi stoje. Danes je bila proga iz metra v meter bolj razrita in smuči so bile, kot so bile. Bomo videli, kaj bo jutri.”

Ricco Groß: “Zagotovo za nami ni dobra tekma. Težke razmere in veliki zaostanki. Ko material ni 100-ostotno hiter je izjemno težko teči, nato je tudi streljati težko. Škoda za Jaka za napako in dve napaki Tonija. Tudi Lovro z dvema napakama.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3