V Kranju bodo nastopili tudi naši najboljši skakalci in skakalke

Srednja skakalnica v Kranju bo konec tedna prizorišče tekem FIS pokala, zadnjih za prvo periodo sezone 2022/23, udeležili pa se jih bodo tudi nekateri najboljši slovenski skakalci in skakalke.

Kranj bo v petek in soboto na Bauhenku gostil tekme FIS pokala v moški in ženski kategoriji, domačemu občinstvu pa se bodo prvič v sezoni 2022/23 na mednarodni tekmi predstavili tudi nekateri naši člani in članice A reprezentance. Na tekmi skakalcev bomo v petek lahko navijali za Petra Prevca, Timija Zajca, Anžeta Laniška in Lovra Kosa, slednji bo nastopil tudi v soboto. V konkurenci skakalk bosta v petek zagotovo nastopili Nika Križnar in Maja Vtič, medtem ko bodo Nika Prevc, Taja Bodlaj, Katra Komar in Jerneja Repinc Zupančič tekmovale tudi v soboto. 

V seštevku FIS pokala je po šestih tekmah med skakalci prvi Avstrijec Maximilian Lienher (303 točke) pred rojakom Jannijem Reisenauerjem (300 točk) in Nemcem Ericom Fuchsom (292 točk), najboljši Slovenec je 19-letni Maksim Bartolj na 5. mestu (241 točk), s tem pa je tudi v odličnem položaju, da Sloveniji zagotovi dodatno kvoto za tekme celinskega pokala. Bartolj je ob Jerneju Presečniku in Roku Oblaku tudi edini med našimi, ki je letos že stal na zmagovalnem odru, na zadnjih dveh tekmah v Einsiedelnu je bil drugi, Presečnik je bil na prvi tekmi sezone v Frenštatu tretji, Oblak pa je bil tretji v poljskem Szczyrku.

V konkurenci deklet je najboljša Slovenka (naše se tekem v Einsiedelnu niso udeležile) 14-letna Ajda Košnjek, zmagovalka tekme v Szczyrku na 3. mestu s 140 točkami, pred njo sta Poljakinja Nicole Konderla (320 točk) in Kandačanka Abigail Strate (160 točk).

Progam v Kranju

petek, 2. september
16:00 Uradni trening
17:15 Poskusna serija
18:30 Tekmi

sobota, 3. september
9:30 Poskusna serija
11:00 Tekmi

Uradni program >> 

Deli novico