Znane ekipe za Lahti, Hinzenbach, Planico in Zakopane

Konec tedna se nadaljuje svetovni pokal, za skakalce v finskem Lahtiju, za skakalke pa v avstrijskem Hinzenbachu. Glavna trenerja sta sporočila, kdo bo zastopal Slovenija na tekmah na Finskem in v Avstriji, konec tedna bo Planica gostila tekmi celinskega pokala. Znani sta tudi ekipi za mladinsko svetovno prvenstvo.

Žiga Jelar © GEPA

Glavni trener skakalcev, Robert Hrgota, v tej periodi lahko nastopa z maksimalnim številom skakalcev, t. j. sedem, a je v zadnjem trenutku žal prišlo do odpovedi s strani Anžeta Laniška, ki je zbolel. V Lahti bodo odpotovali preostali člani olimpijske odprave, Peter Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc, pridružila pa se jim bosta še Žiga Jelar in Anže Semenič, ki sta dobro skakala na tekmah celinskega pokala.

Spored Lahti >>

Tudi v ženski ekipi prihaja do nekaterih sprememb. V Hinzenbach bo Zoran Zupančič odpeljal vse štiri skakalke, ki so nastopile na olimpijskih igrah, torej Uršo Bogataj, Niko Križnar, Emo Klinec in Špelo Rogelj, zraven pa bosta še Maja Vtič in Katra Komar (o. p. Jerneja Brecl tekmovanje izpušča zaradi pozitivnega testa na C-19).

Spored Hinzenbach >>

V Planici številčna slovenska zasedba

Že ta konec tedna pa bo tekmi celinskega pokala gostila Planica, kjer se obeta močno slovensko zastopstvo. Tekmovali bodo Tilen Bartol, Domen Prevc, Jan Bombek, Žak Mogel, Patrik Vitez, Bor Pavlovčič, Matija Vidic, Ernest Prišlič, Rok Oblak in Matevž Samec ter Aljaž Osterc, Marcel Rep in Nik Heberle, ki so si nastop zagotovili preko internih kvalifikacij.

Spored Planica >>

Znani ekipi za MSP

V začetku marca bo v Zakopanah potekalo mladinsko svetovno prvenstvo, Matjaž Triplat, trener mladinske reprezentance, bo na Poljsko odpeljal Marka Hafnarja, Marcela Stržinarja, Taja Ekarta, Maksima Bartolja in Gorazda Završnika. Trener mladink, Stane Baloh, je v ekipo postavil Niko Prevc, Jernejo Repinc Zupančič, Niko Vetrih, Tajo Bodlaj in Laro Logar.

Spored Zakopane >>

Deli novico