V Lahtiju po ena sprememba v vsaki ekipi

Svetovni pokal se bo po tekmah v Hinzenbachu za skakalke in poletih v Oberstdorfu za skakalce nadaljeval v finskem Lahtiju za oba tabora. Robert Hrgota in Zoran Zupančič sta v ekipah opravila po eno zamenjavo v primerjavi z zadnjimi prizorišči tekem najvišjega nivoja.

Nika Prevc, foto: NordicFocus

Prve bodo na severu Evrope na delu skakalke, ki bodo že jutri na veliki napravi opravile z uradnim treningom in kvalifikacijami, posamična tekma pa bo na sporedu v petek že ob 9. uri zjutraj po slovenskem času. Zoran Zupančič bo na Finsko odpeljal Niko Prevc, Niko Križnar, Emo Klinec, Katro Komar, Tajo Bodlaj in Ajdo Košnjek, ki se vrača v ekipo namesto mladinske svetovne prvakinje Tine Erzar, ki bo v Lahtiju tekmovala teden dni kasneje na tekmah interkontinentalnega pokala, v katerem je v skupnem vodstvu pred finalnima tekmama sezone.

Robert Hrgota bo v primerjavi s poleti v Oberstdorfu prav tako opravil eno menjavo v ekipi. Doma bo ostal Timi Zajc, ki se želi odpočiti in povsem osredotočiti na preostale tekme na letalnicah v tej sezoni v Vikersundu in Planici, kjer želi osvojiti mali kristalni globus. Namesto Zajca bo priložnost na Finskem tako dobil mladi Maksim Bartolj, ki vseskozi dobro skače na tekmah celinskega pokala. Ob omenjenemu bodo na Finsko odpotovali še Peter Prevc, Lovro Kos, Domen Prevc in Žak Mogel. Skakalci bodo v Lahtiju imeli precej bolj natrpan program. Po petkovem treningu in kvalifikacijah se bodo že zvečer pomerili na prvi posamični tekmi, nadomestni iz Ščirka, v soboto sledi ekipna preizkušnja, v nedeljo pa nato še druga posamična preizkušnja.

Tako skakalke kot skakalci se bodo na istih prizoriščih nato srečavali vse do konca sezone, čez dober teden se začne norveška RAW AIR turneja predzadnji marčevski teden pa bodo vsi skupaj sezono zaključili v Planici.

Deli novico