V Lenzerheide na spoznavanje terena

Lenzerhide je novo prizorišče svetovnega pokala v biatlonu. Drugo leto bo tam na sporedu svetovno prvenstvo, ta konec tedna pa se bo večina biatloncev prvič spoznala z novim prizoriščem na tekmah svetovnega pokala. Z veseljem pa se je v Švico odpravil Lovro Planko.

Lovro Planko ima lepe spomine na Lenzerheide. Foto: NordicFocus

Sezona biatlonskega svetovnega pokala za zdaj še ne pozna premora. Najboljši so že v Švici, slovenski trener Ricco Groß  pa je tokrat na novo prizorišče popeljal malenkost spremenjeno ekipo. Na sprintu moške tekme bodo tokrat žal samo trije Slovenci. V Lenzerheide so potovali Jakov Fak, Toni Vidmar in Lovro Planko, ki je lani na tem prizorišču zablestel z bronom na individualni tekmi evropskega prvenstva. Planko ima tako tudi edini izkušnje z novim prizoriščem, žal pa se pred svetovnim prvenstvom 2025 s terenom ne bo mogel spoznati Miha Dovžan, ki je ostal doma zaradi bolezni. Prav tako Groß s seboj ni peljal niti mladega Matica Repnik, ki je odšel na tekme IBU pokala, kjer bo sezono tekmovalno začel tudi Alex Cisar.

Ženska ekipa za zdaj ostaja nespremenjena. Znova bodo tekmovale: Anamarija Lampič, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič in Lena Repinc. Dekleta bodo tekmovala že jutri, fantje imajo svoj sprint na vrsti v petek. V soboto sledita zasledovalni tekmi, v nedeljo pa še prvi tekmi s skupinskim startom v sezoni. Za zdaj na žalost še noben Slovenec nima zagotovljenega nastopa, a so Anamarija Lampič, Jakov Fak, Toni Vidmar in Lovro Planko zelo blizu najboljše 25erice v svetovnem pokalu, ki ima pravico nastopa. Ostali pa bodo priložnost iskali skozi sito petih tekmovalcev, ki se bodo najbolje odrezali na tekmah v sprintu in zasledovanju.

Spored Lenzerheide >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3