Biatlonce v meki zimskih športov, v Oslu na Norveškem, čaka zaključek sezone svetovnega pokala. Slovenija bo nastopila v skoraj popolni A zasedbi, manjkal bo le Alex Cisar.

Jakov Fak je že na prizorišču zadnjih tekem letošnje sezone. Foto: Gepa

Sezona 2022/23 je čisto pri koncu. Biatlonce čakajo le še tri tekme v Oslu. Za slovensko reprezentanco je zelo uspešna sezona. V moški konkurenci je Jakov Fak ponovno stopil na oder za zmagovalce, mladi biatlonci na čelu s Tonijem Vidmarjem, Alexom Cisarjem in Lovrom Plankom pa so naredili pomemben korak naprej in se redno uvrščali med dobitnike točk. V ženski konkurenci je Anamarija Lampič pokazala, da je izjemen talent ter ta dej bil prestop v biatlon pravilna poteza. Z najhitrejšimi časi teka in odličnim streljanjem leže se je že nekajkrat spogledovala s samim svetovnim vrhom. Manjka ji le še malo zanesljivosti na postankih stoje. Prisotnost Lampičeve na treningih je odlično izkoristila Polona Klemenčič, ki je dobila pomembno konkurenco znotraj reprezentance in je naredila velik korak naprej. Celo sezone je bila zelo konstantna in se prvič v karieri prebila tudi v najboljšo deseterico. 

Vsi omenjeni bodo nastopili tudi na zaključku v Oslu, manjkal bo le Cisar, ki se je zaradi slabega počutja po tekmah v Östersundu odpravil proti domu. Zato pa so na Norveškem torej Anamarija Lampič, Polona in Živa Klemenčič v ženski konkurenci in Miha Dovžan, Rok Tršan, Lovro Planko, Toni Vimdar in povratnik po bolezni Jakov Fak v moški.

Biatlonci in biatlonke se bodo merili v sprintu, zasledovanju in za zaključek še na tekmi s skupinskim startom.

Spored tekmovanja v Oslu >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3