V Östersundu le moška štafeta, ki je bila desta

Ker Živa Klemenčič in Lena Repinc odlično nastopata na mladinskem svetovnem prvenstvu danes Slovenija ženske štafete na tekmi svetovnega pokala ni imela na startu. Zato pa so se po svojih najboljših močeh fantje, ki so bili na zelo dobrem 10. mestu.

Mlada slovenska postava se je odlično odrezala na Švedskem. Foto: Sloski

Slovenija je na Švedskem spremenila v spremenjeni postavi, a se je vseeno odrezala odlično. Ponovno je na svojem najljubšem položaju začel Miha Dovžan, ki je otvoril tekmo. Na prvem postanku leže je sicer moral popravljati trikrat. Nabral si je nekaj zaostanka, a se nato odlično izkazal stoje, ko je pet tarč zadel s petimi naboji. Svojo predajo je zaključil na 16. mestu. Kot drugi je nato nastopil Rok Tršan, ki je svoje delo opravil več kot odlično. Brez ene poprave je napredoval za dve mesti. Sledil je nastop Tonija Vidmarja. Vidmar je leže sicer moral popravljati trikrat, a je bil izjemno hiter. Nato je bil še odličen na postanku stoje in Slovenija je bila že na 11. mestu. Nato je zobe stisnil načeti Alex Cisar, ki se je trudil po svojih najboljših močeh. Čeprav ni bil 100-odstoten, pa je vseeno napredoval za eno mesto in na koncu slovensko štafeto popeljal do dobrega 10. mesta. Zelo pomembno v boju za 10. mesto v pokalu narodov je bilo to, da je Slovenija zaključila pred Finsko, ki je bila 12.

Do zmage je prišla štafeta Norveške, ki je na Švedskem nastopila brez svojih treh najboljših biatloncev, a vseeno prišla do zmage s prednostjo 22 sekund pred Francijo. Tretji so bili Nemci.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: “Vedno mi je dobro iti prvi v boj. Žal danes ne vem, kaj sem delal leže. Nisem imel občutka, da sem delal napake in moram preveriti še s trenerjem, kaj je šlo narobe. Nato sem bil res vesel ničle stoje in nato sem se odlično počutil tudi v zadnjem krogu.”

Rok Tršan: “Prvič sem bil v drugi predaji. S strelskim delom moram biti zadovoljen. Hitro in z ničlo, težko bi bilo bolje. Na progi pa se sigurno da bolje. Nisem bil povsem pravi, a sem se boril za ekipo. Predvsem da smo premagali Fince je najbolj pomembno. Sedaj smo 15 točk pred njimi in do konca nas čakajo še 2 tekmi, ki bosta šteli za pokal narodov. Upam, da zadržimo to 10. mesto, ki bo za naslednjo sezono ponovno prinašalo mesto petim fantom na tekmi.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3