V Östersundu zelo dobro tudi mešana štafeta

Za slovensko biatlonsko reprezentanco je več kot očitno izjemno uspešno pripravljalno obdobje pod vodstvom Ricca Großa. Po uvodnem četrtem mestu Polone Klemenčič in Jakova Faka, se je odlično odrezala tudi manj izkušena mešana štafeta v postavi Miha Dovžan, Matic Repnik, Lena Repinc in Anamarija Lampič.

Za Maticem Repnikom je odličen debi v svetovnem pokalu. Foto: NordicFocus

V skaldu s tradicijo je tekmo otvoril najbolj izkušen iz slovenske četverice Miha Dovžan. Specialist za prve predaje v štafetah na žalost danes ni imel svojega dne. Streljal je tvegano, a žal nenatančno. Leže je moral popravljati kar trikrat, stoje pa dvakrat. S skupno petimi popravami je pridelal že dobro minuto zaostanka in predal na 17. mestu.

Svojo prvo priložnost v svetovnem pokalu je odlično izkoristil Matic Repnik. Mladi biatlonec je vseh 10 tarč zadel brez ene poprave. V teku je sicer nekaj malega izgubil, ženski del ekipe pa je v ogenj poslal z 18. mesta. Zaostanek za vodilno štafeto norveške je znašal + 2:53,8.

Navdušila je tudi ena najbolj perspektivnih biatlonk na svetu Lena Repinc. Slovenski biatlonski dragulj je enako kot Repnik na strelišču delo opravila brezhibno. To je pomenilo, da je Slovenija napredovala na 15. mesto.

Za konec je priložnost dobila še najhitrejša biatlonka v karavani Anamarija Lampič. Nekdanja vrhunska tekačica je tudi tokrat vklopila svoj turbo pogon. Hitro je zmanjševala zaostanek za tekmicami pred seboj. Na streljanju leže je popravljala zgolj enkrat, nekaj več težav pa je imela stoje. Kljub temu, da je morala celo v kazenski krog, pa je z izjemnim tekom Slovenijo popeljala do zelo spodbudnega 12. mesta.

Med najboljšimi štafetami so se razmere na progi ves čas spreminjale. Na koncu pa so največ pokazali biatlonci in biatlonke iz Francije. Norvežani so se morali zadovoljiti z drugim drugim mestom danes, zelo srečni pa so bili s tretjim mestom Italijani.

Zvočna izjava (mp3):

Ricco Groß: “Za nami je zelo uspešen dan. Predvsem četrto mesto Jake in Polone je bilo res dobro. Izjemen začetek sezone za nas. Vsaj malo sem zadovoljen tudi z nastopom mešane štafete. Lena in Matic sta se izkazala z brezhibnim strelskim nastopom. V primeru streljanja Anamarije za tekmo v sprintu je bilo 70%, kar je za nas zelo spodbudno. Sedaj se bomo pripravili na jutrišnje individualne nastope in upamo na najboljše.

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3