Valclovi bronasto odličje na univerzijadi

Včeraj zvečer po našem času so se v ameriškem zimskošportnem središču Gore Mountain v okviru zimske univerzijade »Lake Placid 2023« deskarji in deskarke prostega sloga pomerili v finalu discipline snežni park (slopestyle). Za veselje v slovenskem taboru je poskrbela Tinkara Tanja Valcl, ki je osvojila bronasto kolajno.  


Tinkara Tanja Valcl (skrajno desno) je ob smučarski tekačici Neži Žerjav edina slovenska predstavnica na letošnji zimski univerzijadi. (Foto: Jozak/Čehovin)

21-letna Tinkara Tanja Valcl iz Frama, sicer članica naše B reprezentance, si je prestižno kolajno na največjem študentskem zimskem športnem dogodku priborila z odlično prvo predstavo. Za vožnjo v parku, ki so ga organizatorji poimenovali »2B / Arena« je prejela 52.25 točk, kar je bila tudi najboljša ocena prve vožnje (za končni rezultat je štela boljša izmed dveh). V drugo se študentki Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani vožnja ni povsem posrečila (27.25). Sta bila pa zato uspešnejši kot v prvo Švicarka Livia Tanno (90.00) in Francozinja Noemie Equy (68.50), ki sta se tako veselili zlate oziroma srebrne kolajne, naši deskarki pa je pripadel bron.

»Razmere za deskanje v parku niso bile idealne. Sneg je mehak in moker, hitrosti posledično nizke, tako da je izvedba zahtevnejših skokov praktično nemogoča. Tinkara se je v teh razmerah dobro znašla, prva vožnja je zadostovala za bron,« je varovanko pohvalil trener Peter Podlogar.

V moški konkurenci, kjer Slovenci niso nastopili, je študentski prvak postal Korejec Minsik Lee, na stopničkah pa sta mu družbo delala Japonca Haruhi Tsuji (srebro) in Atushiro Suzuki (bron).

Danes zvečer po našem času (19:35) Valclovo v Gore Mountainu čakajo še kvalifikacije v skokih prostega sloga (big air), finale pa bo na sporedu v petek ob 19:35 po srednjeevropskem času.

>>> Rezultati Gore Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES