Veličastna zmaga na mešani ekipni tekmi v Willingenu

Ema Klinec, Cene Prevc, Urša Bogataj in Anže Lanišek so prepričljivo dobili mešano ekipno tekmo v nemškem Willingenu, konkurenco so premagali za več kot 60 točk.

Zmagovalna četverica v Willingenu © SloSki

V Willingenu je bila danes na sporedu prva mešana ekipna tekma v olimpijski sezoni 2021/22. Slovenijo so zastopali Ema Klinec, Cene Prevc, Urša Bogataj in Anže Lanišek. Klinčeva je tekmo odprla s 124.5 metri in 3. mestom za Slovenijo, vodila je Japonska pred Nemčijo. V drugi skupini je Prevc skočil 133 metrov in naše popeljal na prvo mesto pre Nemčijo in Japonsko.

Odlično je delo nadaljevala Bogatajeva s 124.5 metri in povečanjem vodstva na več kot 30 točk pred konkurenco. Druga je bila Nemčija, tretja Avstrija in četrta Norveška. V zadnji skupini je Lanišek pristal pri odličnih 141 metrih, 420,3 točk pa je bilo nedosegljivo za slehrno konkurenco. Norvežani so imeli 378,8 točk, Nemci 371,2 točk in Avstrijci 367,0 točk.

V finalni seriji je Klinčeva s 125.5 metri potrdila zanesljivo vodstvo naših, ki ga je še malce oplemenitil Prevc s 128.5 metri, s 131 metri je Bogatajeva potrdila odlično pripravljenost, piko na i pa je s že enim odličnim skokom, dolgim 139 metrov postavil Lanišek in nova slovenska zmaga je bila tu! Slovenija je na koncu zbrala 862,6 točk, drugouvrščena Norveška je imela 799,7 točk, tretja Avstrija pa 779,5 točk.

Izjave po tekmi

Cene Prevc

Danes je bil kar dolg dan. Moram reči, da sem skakal luštno, kar precej je šlo “po luftu”. Odlično delo z ekipo, to veselje bom verjetno prebavljal še do jutri. Jutri pa je spet nov dan, spet na polno naprej.

Urša Bogataj

S tekmo sem zadovoljna, skakala sem bolje kot zjutraj. Želim si, da bi skakalnico malo prespala in upam, da mi jutri uspe narediti kakšen dober skok.

Anže Lanišek

Dobra tekma za vse nas. Veseli me, da po treningu, ko se nisem počutil najbolje, sem naredil tri dobre skoke. Optimistično grem lahko v nov dan.

Zoran Zupančič, glavni trener skakalk

Zelo smo veseli današnjega rezultata sploh v obdobju pred olimpijskimi igrami. Vsak izmed štirih članov je naredil res lep skok, a zagotovo so še rezerve. Čakata nas še dve tekmi na tem prizorišču in potem kar nekaj nervoze z vsemi temi testi. Upam, da na Kitajsko pridemo vsi zdravi in potem še tam pokažemo, kaj znamo.

Robert Hrgota, glavni trener skakalcev

Super, odlično, zmaga! Tako punci kot fanta so odskakali odlično. Predvsem pohvale Anžetu za dva zelo lepa skoka. Punci sta naredili razliko, fanta pa sta vzdržala in nadaljevala v ritmu. Smo zelo veseli in se lahko veselimo jutrišnjega dne.

Jutri in v nedeljo bosta na sporedu posamični preizkušnji v obeh konkurencah.

Deli novico