Za uvod do točk Fak in Dovžan

Z najdaljšo biatlonsko preizkušnjo se je začela sezona svetovnega pokala 2022/23. V slovenski reprezentanci sta se z 29. in 32. mestom izkazala Jakov Fak in Miha Dovžan. Zelo blizu točk je bil tudi Alex Cisar.

Jakov Fak je sezono začel z 29. mestom. Foto: Sloski

Z moško individualno preizkušnjo na 20 kilometrov se je začela sezona svetovnega pokala v biatlonu. Na najdaljši biatlonski preizkušnji je nastopilo tudi pet Slovencev. Najbolj se je odrezal izkušeni Jakov Fak, ki je na sterlskih postankih nabral tri kazenske minute (0,1,2,0). S solidnim tekom je to zadoščalo, da je sezono otvoril z 29. mestom. Le tri mesta za njim je končal Miha Dovžan. ki je zgrešil zgolj en strel na drugem strelskem postanku. Fak je na koncu za zmagovalcem tekme Martinom Ponsiluomo, ki je prav tako kot Dolžan zgrešil le ene strel na drugem postanku, zaostal +4:06. Zaostanek Dovžana pa je znašal +4:45. Zelo blizu točk svetovnega pokala je bil tudi Alex Cisar, ki je nabral dve kazenski minuti, po eno na zadnjih dveh postankih. Cisar je na koncu zasedel 42. mesto, točke pa je z zaostankom +5:16 zgrešil zgolj za 14 sekund. Rok Tršan je pra tako z dvema kazenskima minutama (o,1,1,0) zasedel 47. mesto, Toni Vidmar pa je bil 55. Vidmarju se je ponesrečil zgolj drugi strelski nastop, prvi stoje, ko je zgrešil 3 strele, vse ostale tarče je zadel.

Švedu Ponsiluomi se je najbolj približal Švicar Niclas Hartweg, še bolj pa je presenetil Nemec David Zobel, ki je končal kot tretji. Oba sta zadela prav vse strele.

Izjava po tekmi (mp3):

Ricco Gross, glavni trener:Prva tekma je za nami in naši rezultati so povprečni. Lahko bi bilo boljše, če bi bili nekateri tekmovalci bolj zbrani na strelišču. Tekaška predstava je bila v skladu s pričakovanji. Dan pa se je začel za nas zelo dobro, saj je bila Anamarija šesta v sprintu v Idreju, lep rezultat pa je dosegla tudi Lena Repinc. V naslednjih dneh bomo še bolj trdo delali.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS125
1.K. KNOTTEN125
3.L. VITTOZZI122
36.A. LAMPIC16
43.L. REPINC7
1.R. REES90
2.J. STRELOW75
3.J. BOE60
23.J. FAK18
31.L. PLANKO10
33.M. DOVZAN8