Za zaključek še v Ljubljani

Panoga Deskanje na snegu pri SZS julij zaključuje s serijo dogodkov za otroke in mladino »Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji«. Potem ko so v začetku delovnega tedna počitniško popoldne popestrili mladini v Velenju, Celju, Račah in Radovljici, bodo danes ob 17. uri serijo zaključili v Ljubljani.

Deskaj z nami! Danes ob 17. uri se dobimo na pumptracku v nakupovalnem centru ALEJA v Ljubljani.

»Dobimo se na pumptracku v nakupovalnem središču Aleja v ljubljanski Šiški. Seveda bomo predvsem »pumpali«, z rolkami in skiroji, sodelujočim pa bo na voljo še nekaj spremljajočih aktivnosti. Ravnotežje bomo lovili na prav posebnih deskah (t.i. balance board-i) in se tako dobro ogreli za spretnostne vožnje, najmlajši pa se bodo z deskanjem spoznavali v našem letnem deskarskem parku. Se vidimo ob 17. uri!« vabijo deskarji, tokrat bosta z ekipo trenerjev in animatorjem tudi dva aktualna reprezentanta in sicer Ljubljančan Naj Mekinc ter Vrhničan Ožbe Kuhar, ki nastopata v disciplinah prostega sloga.

Radovljiški dogodek je obiskala olimpijka Urška Pribošič, del ekipe na terenu pa sta že vseskozi trenerja Max Kralj Kos in Jure Hafner, ki bosta mladim za nasvet na voljo tudi v Ljubljani.

»Z udeležbo na prvih štirih dogodkih smo zadovoljni. Pozitiven odziv s terena je najboljši motiv za nadaljevanje in nadgrajevanje projekta. Seveda s sodelujočo mladino in njihovimi starši ostajamo v stiku. Nagovarjali in o naših projektih obveščali jih bomo še naprej. Prepričan sem, da se nam bodo mnogi pridružili tudi pozimi, kar je seveda naš cilj,« pa je pred zadnjim dogodkom v prestolnici povedal vodja panoge Bojan Poljanšek in hkrati dodal, da bodo deskarji aktivni tudi v nadaljevanju poletja. Konec avgusta namreč pripravljajo deskarski tabor za otroke in mladino v Planici. »Nordijski center Planica z okolico ponuja ogromno možnosti za kakovosten športno obarvan zaključek počitnic. Brez deskanja pri nas seveda ne gre! V snežni tunel, ki ga primarno uporabljajo smučarski tekači, smo že lani v skupaj s smučarji prostega sloga namestili poligon z nekaj drsnimi objekti in ga tudi preizkusili. Torej bodo sodelujoči tudi deskali na snegu in se učili trikov na drsnih objektih. Seznanili jih bomo tudi s programi naših klubov in njihovimi jesensko-zimskimi aktivnostmi ter novostmi na področju opreme, pa vsemi malenkostmi na katere morajo biti pozorni, ko pripravljajo opremo za tisto pravo zimo. Skratka, zanimivo bo,« je po dogodku v Radovljici še napovedal Poljanšek in obljubil, da bodo kmalu na voljo vse podrobnosti o planiškem deskarskem zaključku poletja.

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES