Ženska štafeta do izvrstnega osmega mesta!

Slovenska ženska štafeta je v Hochfilznu prikazala izjemen nastop in prišla do izvrstnega osemga mesta.

Slovenska štafeta je navdušila v Avstriji. Foto: Sloski

Živa Klemenčič je bila prva slovenksa tekmovalka na štafetni preizkušnji v Hochfilznu. Svoj nastop je opravila brezhibno, prvič v karieri je zadela vse strele in brez poprave je predala na 11. mestu. Svoj talent je znoa pokazala mlada Lena Repinc, ki je morala popravljati le enkrat stoje in Slovenijo zadržala na visokem 12. mestu. Nato pa je svoj turbo pogon vklopila Anamarija Lampič, ki je po brezhibnem streljanju leže napredovala vse do sedmega mesta. Novopečeni biatlonki so se nato malce zatresle noge in je morala na postanku stoje v dva kazenska kroga. Zamujeno na strelišču je nadoknadila na progi in je predala kot deveta. Kot zadnja je nastopila Polona Klemenčič, ki je še nekrat več potrdila odlično formo. Čeprav je leže rabila tri poprave in eno stoje, je vseeno napredovala za eno mesto in slovenski štafeti priborila izjemno osmo mesto.

Najboljša je bila štafeta Francije, ki je za 10 sekund prehitela Švedsko, tretja pa je bila Italija.

Izjave po nastopu (mp3):

Živa Klemenčič: “S svojo predstavo sem zelo zadovoljna. To je bil moj drugi nastop na štafeti in to, da sem začela kot prva predaja, sem dobro prenesla. Pripravila sem dobro izhodišče za ostale punce in sem zelo zadovoljna. Zgodila seje tudi že dolgo pričakovana 0,0.”

Lena Repinc: “Tekmovanje na svetovnem pokalu je povsem nekaj drugega, to je čisto drug nivo. Veliko je navijačev in občutki so odlični. Res je dobro, da vsi navijajo zate. Vsa dekleta so tukaj zelo hitra in te resnično prisilijo, da daš vse od sebe. V cilj sem prišla povsem izmučena. Z nastopom sem zadovoljna, razen zadnjega strela stoje, ki pa sem ga popravila s prvo popravo. Nasplošno sem lahko zelo zadovoljna.”

Anamarija Lampič: “Tekaško ponovno zelo dober nastop, morda malce slabše kot na sprintu. Malce čutim utrujenost, malce je vse prišlo za menoj. Sedaj si želim malce spučiti. Drugače pa ponovno odličen nastop leže, stoje pa mi še dela malce težav, a to je povsem razumljivo. Je še veliko prostora za napredek, kar je dobro, da se lahko vsako tekmo izboljšujem.”

Polona Klemenčič: “Resnično sem vesela osmega mesta. Imela sem malce težav pri streljanju leže, kjer sem že mislila, da bom morala v kazenski krog. Potem sem se zbrala stoje in smo osvojile osmo mesto, kar je super rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3