Živa Klemenčič zelo blizu svojim prvim točkam svetovnega pokala

V Ruhpoldingu so se danes na najdaljši biatlonski preizkušnji (15km) pomerile še ženske. Zelo spodbudno so nastopile tudi tri mlade Slovenke. Najbolj se je izkazala Živa Klemenčič, ki je bila na 45. mestu zelo blizu svojim prvim točkam svetovnega pokala.

Živa Klemenčič se je spogledovala s prvimi točkami svetovnega pokala. Foto: Gepa

Tekmovalke v Ruhpoldingu je pričakala zmrznjena proga in povsem brezvetrje na strelišču. V odličnih pogojih za streljanje so bile danes natančne številne tekmovalke. Zelo dobro se je odrezala tudi Živa Klemenčič, ki je na štirih postankih zgrešila le dva strela. Dvakrat se ji je zalomilo pri zadnjem strelu na postanku stoje. Kljub dvema minutama pribitka je bila vse do zadnjega v igri za svoje prve točke svetovnega pokala, na koncu pa se je morala zadovoljiti s 45. mestom. Do prve točke kariere jo je ločilo 22 sekund. Malenkost več težav na strelišču je imela še mlajša Lena Repinc, ki je pridelala tri kazenske minute (1,1,1,0), kar jo je poneslo do končnega 56. mesta. Žal je imela predvsem na začetku tekmovanja nekaj težav Kaja Zorč, ki je na prvih dveh postankih zgrešila kar pet strelov (3,2), nato pa do konca le še enega (0,1), kar je zadoščalo za 82. mesto med 95 tekmovalkami.

Do svoje tretje zmage kariere je brez zgrešenega strela prišla Italijanka Lisa Vitozzi, ki je kar za 39 sekund prehitela Francozinjo Lou Jeanmonnot, ki je tudi zadela vseh 20 tarč. Na tretjem mestu je bila vodilna tekmovalka svetovnega pokala, še ena Francozinja Julia Simon, zmago pa je izgubila prav z zadnjim strelom stoje, ko je pridelala svojo edino minuto pribitka.

Jutri je v Ruhpoldingu na sporedu moška štafeta. Za Slovenijo bodo nastopili Miha Dovžan, Jakov Fak, Alex Cisar in Toni Vidmar. Trenutno najmočnejša slovenska postava bo poskušala izboljšati najboljšo letošnjo štafetno uvrstitev, ki je sedmo mesto iz Kontiolahtija na uvodu letošnje sezone.

Izjavi po tekmi (mp3):

Živa Klemenčič: “Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Streljanje je že zelo vredu, ni več daleč od popolnosti. Škoda vseeno za dva zgrešena strela, šlo je za zadnja strela stoje. Morda mi je malce zmanjkalo koncentracije in so se noge zatresle. Vseeno sem dobro borbala in sem danes lahko zadovoljna. Točke so zelo blizu in komaj čakam naslednjo individualno tekmo, da dosežem še ta cilj”.

Ricco Gross: “Dolgo tekmovanje s štirimi streljanji je vedno lepa priložnost za dosego točk. To se je lepo videlo pri Živi, ki pa je za ta trenutek zgrešila en strel preveč, da bi dosegla kar nekaj točk. Vse punce so se sicer zelo dobro borile na progi, kar je spodbudno in v prihodnosti je vse mogoče.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3