Znana slovenska postava za MSP v biatlonu

Znana je slovenska mladinska ekipa, ki bo nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu v Soldier Hollowu v ZDA. Slovenska odprava bo branila 4 kolajne, ki so jih slovenski biatlonci lani osvojili v avstrijskem Obertillachu.

Slovenske starejše mladinke so bile odlično razpoložene na treningu na Pokljuki. Foto: Sloski

Lani v Obertillachu je izjemno blestala mlada Lena Repinc, ki je prišla do zalate in srebrne kolajne. Zlata je bila v sprintu, srebrna pa posamično, do kolajne pa je prišla tudi v štafetni preizkušnji starejših mladink. Lena Repinc bo tudi letos še vedno nastopala v isti kategoriji, poleg nje pa se v ZDA odpravljajo še Kaja Zorč, Kaja Marič in Kiara Sterle. Ekipo starejših mladincev sestavljajo Pavel Trojer, Matic Bradeško, Gašper Ožbolt in Tadej repnik.

Starejši mladinci na Pokljuki. Foto: Sloski

Slovenija bo po zaslugi Alexa Cisarja srebro branila tudi v kategoriji mlajših članov. Cisar je bil lani srebrn na individualni preizkušnji. Poleg Cisarja se bo za najvišja mesta zagotovo boril še Lovro Planko, ki se je letos tudi že izkazal s točkami svetovnega pokala. Močno ekipo dopolnjujeta še Matic Repnik in Jaša Zidar. Pri dekletih bo Slovenijo v kategoriji mlajših članic zastopala Živa Klemenčič, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Pekingu.

Nad fanti bo v ZDA bedel trener Lenart Oblak, za dekleta pa bo skrbel Jure Ožbolt. Za hitre smuči bodo skrbeli Matej Drinovec, Robert Gasser in Nejc Kordiš.

Spored tekomvanj v Soldier Hollowu

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3