Znani postavi za jutrišnji štafeti

Slovenski glavni trener Ricco Gross je na današnjem treningu v Oberhofu določil postavi za jutrišnji štafetni tekmi.

Ženska ekipa je z nasmehom na obrazu trenirala v sončnem Oberhofu. Foto: Sloski

Svetovno prvenstvo v biatlonu gre počasi h koncu. Na sporedu sta še dva tekmovalna dneva. Sobotni je namenjen moški in ženski štafetni preizkušnji. Po današnjem treningu je glavni trener reprezentance Ricco Gross določil osmerico, ki bo jutri na startu. Na moški tekmi, ki se bo začela ob 11:45 uri, bodo startno številko nosili Alex Cisar, Miha Dovžan, Jakov Fak  in Toni Vidmar. Ob 15:00 bo na sporedu še ženska štafetna tekma, za visoka mesta pa se bodo borila Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič.  V nedeljo biatlonce in biatlonke čaka še kraljeva preizkušnja s skupinskim startom. Priložnost za nastop na tej tekmi pa imata premierno tudi Polona Klemenčič in Alex Cisar.

Zvočne izjave (mp3):

Alex Cisar pred tekmo s skupinskim startom: “Zame je to eno veliko presenečenje, da sem se uspel uvrstiti na tekmo s skupinskim startom, predvsem zato, ker sprint ni bil dober. Ko pa sem po individualni tekmi videl svoje ime, da lahko startam med elito, sem bil navdušen. Da mi je to uspelo doseči ravno na svetovnem prvenstvu sem izredno ponosen in z velikim veseljem bom zastopal Slovenijo na tej tekmi.”

Polona Klemenčič pred tekmo s skupinskim startom: “Res sem vesela, da se mi je uspelo uvrstiti na to tekmo. Gre za moj prvi mass start in mogoče še bolje, da se je to zgodilo tukaj, ker sem bila v Franciji malce razočarana. Za to tekmo pravijo, da je formula ena tekma. Jaz si želim, da ostanem skupaj s puncami in opazujem, kaj se dogaja, kako bo tekma potekala. Jaz jo poznam le iz državnih prvenstev na Pokljuki. Se že veselim in bomo videli, kako bo.”

Ricco Gross pred štafetnima tekmama: “Na ženski štafeti bo tekmovanje odprla Živa, nadaljevala bo Lena in nato Ana in še Polona. Za takšno postavo sem se odločil, ker je Živa v preteklosti nekaj tekem že dobro oddelal kot prva tekmovalka v štafeti. Lena je že tukaj na prvenstvu pokazala, da je zelo dobra med pozicioniranjem in tudi v preteklosti je že nastopila kot druga v štafeti. Zaključili bomo z Anomarijo in Polono in poskušali napredovati po lestvici. Pri moških bo tekmo odprl Alex, drugi bo Miha in nato Jakov ter za konec še Toni. Od Alexa pričakujemo, da bo s to formo štafeto postavil v odličen položaj kot v Antholzu. Za Dovžana pričakujemo, da bo s hitrim streljanjem držal dobro pozicijo. Jaka je tekmovalec svetovnega kova in vemo, česa je zmožen. Toni pa je tekmovalec, ki ima sposobnost pripeljati ekipo v cilj na dobrem položaju. Za dekleta pričakujem, da se bodo dobro borila in ne bodo tekla kazenskega kroga. Letos so že pokazala, da lahko posežejo v prvo deseterico. Na moških štafetah to sezono smo naredili preveč napak, imeli kar nekaj poprav in tudi kazenskih krogov. V Kontiolahtiju smo bili, se mi zdi samo 15 sekund za 4.mestom, na koncu pa 8., ampak tako pač je v moškem športu. Mislim, da je top 6 za fante realno pričakovanje”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3