100 donacij za 100 let šampionov

Ob današnji slovesni prireditvi Smučarske zveze Slovenije, ki praznuje 100 letnico delovanja so podjetja Elan, Zavarovalnica Triglav in Mercator poskrbela za posebne donacije.

Foto: Sloski

Podjetje Elan že desetletja spremlja Smučarsko zvezo Slovenije. Marsikdo nas celo povezuje, saj so se največji zgodovinski uspehi naših tekmovalk in tekmovalcev zgodili ravno na smučeh Elan. Razvoj smuči in podpora najmlajšim sta zagotovilo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. »Z izkušnjami navdihujemo inovacije«, je eden od sloganov Elana mi pa lahko dodamo, da inovacije pretvorimo v uspehe. Ob 100 letnici ustanovitve Smučarske zveze Slovenije, se je podjetje Ellan odločilo, da podari 100 parov tekmovalnih smuči za mlade alpske smučarje, ki bodo v naslednjih letih krojili svetovni vrh.

Smučarsko zvezo Slovenije pri vsakokratnem preseganju meja v zimskih športih že tradicionalno podpira največja slovenska zavarovalnica. »Z akcijo Otroci Triglava v Planici mladim navijačem že več kot štiri desetletja omogočamo ogled največjega slovenskega športnega praznika v dolini pod Poncami. Prav tako smo letos že 9. generaciji osnovnošolcev omogočili tudi ogled biatlonske tekme na Pokljuki. Na ta način v sodelovanju s številnimi slovenskimi vrhunskimi športniki otroke navdušujemo nad zdravim, športnim, odgovornim in aktivnim življenjskim slogom, ki vodi v varnejšo prihodnost. Naše dolgoletno partnerstvo s Smučarsko zvezo Slovenije pa smo ob 100. obletnici delovanja te izjemne športne organizacije še nadgradili in 100 mladim smučarjem tekačem ter biatloncem omogočili udeležbo na športnem taboru na Pokljuki,« je na dogodku povedal Janko Šemrov, izvršni direktor trženja v Zavarovalnici Triglav.

Mercator je že vrsto let podpornik tako slovenske skakalne reprezentance kot tudi skakalnega podmladka v vseh 25 aktivnih klubih po Sloveniji. Vlaganje v lokalno okolje in predvsem v mlade športnike je njegova dolgoročna zaveza, saj lahko samo z odličnim delom v klubih zagotovijo razvoj in prihodnost skakalnega športa v Sloveniji. V Mercatorju se zavedajo, da je največji izziv, s katerim se soočajo skakalni klubi v Sloveniji, zbiranje finančnih in materialnih sredstev. Pri tem jim pomagajo tako s finančnimi sredstvi v okviru akcij Radi delamo dobro kot tudi z nabavo prepotrebne skakalne opreme, v zadnjem letu pa tudi s podporo pri organizaciji Mercatorjeve skakalne šole, ki se bo nadaljevala v tem in tudi v prihodnjih letih.

Mercator želi s svojo podporo na dolgi rok postati eden od gradnikov razvoja smučarskih skokov.

 

Deli novico