Alpski smučarji polni elana vstopajo v poletje poolimpijske sezone

Alpski smučarji pravega premora ne poznajo. Po nekaj dnevih počitka po koncu olimpijske sezone, so se že vrnili v trenažni proces. Na današnjem medijskem druženju v prostorih podjetja Atlantic Droga Kolinska so nasmejani pripovedovali o dosedanjem poteku priprav od konca sezone do danes.

Slovenski alpski smučarji na današnjem medijskem dnevu. Foto: Sloski

Žan Kranjec: 11. aprila smo zaključili z zadnjim treningom na snegu. Bili smo v Banskem. Nato sem imel tri tedne prosto. Nisem šel nikamor prav posebej na dopust, bil sem večinoma doma, dva vikenda pa sem odšel na morje na Hrvaško. Sedaj pa smo dober teden, od 2. maja, že nazaj v pogonu, ko smo začeli s kondicijskimi treningi. Telesno pripravljenost bomo trenirali do konca julija, ko gremo naslednjič na sneg”.

Ana Bucik: Prosti dnevi po koncu sezone so vedno prijetni, ampak gredo tudi zelo hitro mimo. Če se ozrem nazaj na preteklo sezono, lahko rečem, da sem zelo zadovoljna in se sedaj mirno pripravljam na naslednjo. Začeli smo že s kondicijskimi pripravami in pred nami je nekako tako malo bolj ‘potno’ obdobje. Je malce bolj naporno, ampak to spada zraven in upam, da se bom čim bolje pripravila, da bom to kasneje tudi nadgradila”.

Ilka Štuhec: Najprej sem si vzela nekaj malce premora, saj sem morala očistiti glavo in spočiti telo. Kasneje sem imela v načrtu nekaj smučanja, a se je zalomilo s smučmi, zato sem začela s kondicijsko pripravo. Sedaj strukturirano treniram kondicijo, v nedeljo pa gremo na sneg. Trenutno zdravstveno stanje tudi ‘štima'”.

Štefan Hadalin: Sedaj sem že šest tednov v polnem trening programu. Zadnje dva tedna tudi delujem pod vodstvom novega kondicijskega trenerja, s katerim sem res zelo zadovoljen. Trenutno mi gre zelo dobro in se dobro počutim. Naredil sem tudi že uvodne dneve na snegu, kjer sem z Demo ekipo tri dni vadil tehniko. Sedaj je cilj, da se kar se da dobro pripravim fizično in psihološko, da pridem 100-odstotno pripravljen v novo sezono in potem pokažem, kaj znam”.

Martin Čater: Po finalu svetovnega pokala smo imeli na sporedu še državno prvenstvo in nekaj treningov. Sam sem imel tudi nekaj več testiranj, saj sem zamenjal smuči. V novi sezoni bom dirkal na smučeh Salomon. Sledilo je še nekaj treninga veleslaloma in osnov. Od 15. aprila do 2. maja sem bil prost in sem si vzel malo na ‘off’, sedaj pa smo že začeli s kondicijsko pripravo”.

Tina Robnik: Po koncu sezone smo šli najprej na trening v Bansko, kjer smo naredili teste novih smučih, da smo preverili novosti, ki so jih napravili. Nato sem imela dva tedna dopusta in sedaj sem pričela s kondicijskimi pripravami”.

Miha Hrobat: Aprila sem bil prost in sem čas preživljal s hčerko in partnerko. Nekaj dni smo izkoristili za oddih v Logarski dolini. Sedaj sem že v drugem tednu kondicijskih priprav, ki se bodo nadaljevale do konca julija, ko bomo znova odšli na sneg”.

Neja Dvornik: Jaz sem sezono zaključila nekoliko prej od ostalih tekmovalk, saj sem zbolela za koronavirusom. Takrat smo se odločili, da sezono zaključim nekoliko prej in sem se nato spočila, sedaj pa sem s kondicijo pričela nekoliko prej. Na samem dopustu še nisem bila, a tudi zato se bo našlo nekaj dni. V planu sedaj je tudi nekaj smučanja, a večino časa bomo namenili kondiciji”.

Nejc Naraločnik: Najprej sem si vzel dober teden povsem prosto. Šel sem malce na morje in se ukvarjal z drugimi športi. Malce je bilo tenisa in nogometa. S prvim majem smo začeli kondicijske priprave in treniramo na polno”. 

 

Foto: Sloski

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K