Ana Bucik in Neja Dvornik med petnajsterico

Za Ano Bucik in Nejo Dvornik je nov uspešen dan v Leviju. Bucikova je drugi slalom zaključila na 13., Dvornikova pa na 15. mestu. Še drugič je slavila Američanka Mikaela Shiffrin.

Ano Bucik je napaka v prvi vožnji stala še boljše uvrstitve. Foto: Gepa

Ana Bucik je danes nastopila s številko tri. Prve vožnje se je lotila še bolj napadalno in odločno. Bila je odlično na poti, nato pa se ji je pri prehodu v zadnji ravninski del zgodila napaka, ki jo je stala veliko časa. Vseeno je imela z zaostankom +1:17 lepo izhodišče po prvi vožnji, saj je zasedala 17. mesto. Razlike pa so bile zopet zelo majhne. Neja Dvornik se je danes morala sprijazniti s številko 37, a na odlično pripravljeni progi v Leviju se to ni dosti poznalo. Še enkrat več je smučala zelo zanesljivo in dosegla 22. čas prve vožnje. Za vodilno Mikaelo Shiffrin je zaostala +1:45. Tretja Slovenka na startu Nika Tomšič je žal odstopila.

Dvornikova je danes tudi v finalu odlično napadla in močno izboljšala uvrstitev iz prve vožnje. Napredovala je vse do zelo dobrega 15. mesta. Na tekmi majhnih razlik je za končno zmagovalko zaostala +2:49. Ana Bucik je v drugo napadla, a se ji ta napad ni izšel povsem po željah. Tekmo je zaključila 15 stotink hitreje od Dvornikove in si je delila 13. mesto. Do šeste zmage v Leviju je z novo odlično predstavo v finalu prišla Mikaela Shiffrin. Američanki se je tokrat najbolj približala Wendy Holdener iz Švice, tretja pa je bila zopet Slovakinja Petra Vlhova. 

Neja Dvornik je bila zelo zadovoljna z drugo vožnjo. Foto: Gepa

Smučarke se že danes selijo preko luže, saj jih prihodnji konec tedna čakajo tekme v Killingtonu.

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Danes sem zadovoljna predvsem s prvo vožnjo z izjemo napake in z drugo vožnjo v zgornjem delu. Mislim, da sem bila bolj napadalna. Žal sem v drugi vožnji zgoraj peljala dobro, spodaj pa sem se trudila bolj pravilno smučati in ne toliko napadati in je bilo tempa premalo. V prvi vožnji pa tista napak in zaostanek se nabira. Finsko zapuščam zadovoljna, ne sicer 100-odstotno, a rezultati in smučanje so bili na vredu nivoju. Morala pa bom pogruntati kako smučati še z višjim tempom in brez napak. Do Killingtona dosti časa ni, navadaiti se bo potrebno na uro in kakšen dan veleslaloma pred tekmo. Drugače pa bom poskušala priti čim bolj spočita na tekmo in tam pokazati dobro smučanje.”

Neja Dvornik:Tako kot sem si včeraj želela, sem danes malce dodala. Bilo je malce več gasa zraven in mi je uspelo. V drugi vožnji sem se sprostila in napadla. Želim si v prihodnosti čim več takšnih tekov, kot je bil današnji drugi.”

Sergej Poljšak: “Današnja Anina prva vožnja je bila zelo dobra do napake. Bila je zelo spredaj. Drug tek pa ni bil na nivoju, bila je preveč zadržana v strmini. Temu je primeren tudi rezultat. Za Nejo pa lahko rečem, da je prvi tek smučala, ne sicer zadržano, ampak ne tako dobro, kot je smučala v drugo. Drugi tek je bil zelo dober in za njo odličen rezultat. Bila je prvič med to 15 in iz tega vidika smo zelo zadovoljni z današnjo tekmo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K